Schäfer András szerződést hosszabbított az Union Berlin csapatával

A német élvonalbeli bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin együttese a hivatalos oldalán tudatta, hogy szerződést hosszabbítottak Schäfer Andrással. A német fővárosi klub azt nem közölte, hogy a 25 éves magyar válogatott középpályás mennyi évre kötelezte el magát, de egyes hírek szerint hosszútávú szerződésről van szó.

fotó: Union Berlin

,,Andrással egy olyan fiatal játékost tartunk meg, aki kiválóan fejlődött és továbbra is nagy fejlődési potenciált mutat. – nyilatkozta Oliver Ruhnert, az Union Berlin labdarúgásért felelős igazgatója. Az idei szezonban nyújtott teljesítménye mutatja, hogy András mennyire fontos a csapat számára, ezért is örülünk, hogy nálunk maradhat.

Schäfer András még 2022 januárjában szerződött az Unionhoz, méghozzá a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely csapatából, ráadásul a német klub csak 1 millió eurót fizetett érte. A fővárosi együttesben eddig 49 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken két gólt szerzett és három asszisztot adott.

fotó: AFP

,,Az Union egy kivételes klub, amely támogatott engem, a különösen nehéz szakaszaim során. Nagyon boldog vagyok, hogy újra pályára léphetek a klubért, és örülök, hogy a jövőben is itt folytathatom a pályafutásomat." - fogalmazott a szerződés aláírását követően a Schäfer András.

A 25 éves játékos ebben az idényben eddig 17 alkalommal lépett pályára a Bundesligában, és ezeken az összecsapásokon egy gólt szerzett, valamint egy asszisztot is kiosztott. A középpályás láthatóan jól érzi magát Berlinben, és azon van, hogy a jövőben tovább tudjon fejlődni.

fotó: Union Berlin

Schäfer András még 2020 szeptemberében a Törökország elleni Nemzetek Ligája csoportmérkőzésen debütált a magyar válogatottban. Összesen eddig 24 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, amelyeken három gólt jegyzett, valamint adott két gólpasszt is.

fotó: MTI

Ha a szezon hátralévő részében nem sérül meg, akkor nagyon nagy valószínűséggel ott lesz majd Marco Rossi keretében a nyári Európa-Bajnokságon is.