Másfél hónap után lépett pályára bajnoki mérkőzésen Szalai Attila

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a Szalai Attilával felálló TSG Hoffenheim együttese 3-1-es sikert könyvelhetett el a Vfl Bochum csapata ellen. A 41x-es magyar válogatott védő október 21. után kapott ismét lehetőséget a német csapatában, ráadásul ezúttal végigjátszotta a mérkőzést.

fotó: http://www.afp.com

Szalai Attila a nyár folyamán igazolt a német Bundesligában szereplő TSG Hoffenheim együtteséhez, méghozzá a török Fenerbahcetől. A német klub 12,3 millió eurót fizetett érte a török nagyágyúnak, amivel ő lett Hoffenheim történelmének a 3. legdrágább igazolása. A magyar válogatott védő végül 2027 nyaráig kötelezte el magát, és akkor úgy tűnt, hogy minden rendben lesz vele.

fotó: http://tsghoffenheim.de

A szezon eleje nem indult túl jól Szalainak, mivel 13 bajnoki mérkőzésen csak 2 alkalommal kapott lehetőséget a kezdő 11-ben, és a Bochum elleni találkozó előtt csak 199 percet játszott a Bundesligában.

Pellegrino Matarazzo, a TSG Hoffenheim a Bochum elleni mérkőzés előtt a következőket mondta a 25 éves magyar védőről: „Az a helyzet, hogy van konkurencia. Nem akarom összehasonlítani a játékosokat, de minden futballista hozza magával az erősségeit a pályára. Az elmúlt meccseken sikeresek voltunk. Kevin Vogt jól végezte a dolgát, szóval Szalainak türelmesnek kell maradnia és várnia kell a lehetőségre. Ritkán találkoztam még hozzá hasonló sráccal, rendkívül pozitív, energikus, támogató, és mindig ott van, amikor szükséged van rá. Soha nincs egy rossz szava vagy testbeszéde, azt kell mondanom, lenyűgöző, ahogyan a helyzetét kezeli, azzal a kevés játékidővel, amit eddig kapott. Ez az egyik oka annak, hogy meg tudott küzdeni ezzel, és soha nem veszítette el a fonalat. Most, hogy megnyílik egy pozíció, talán újra lehetősége lesz arra, hogy megmutassa magát.”

fotó: http://tsghoffenheim.de

Előzetesen volt realitása annak, hogy Szalai Attila ismételten lehetőséget fog kapni, mivel a nigériai Kevin Akpoguma eltiltása, és a török Ozan Kabak csípőcsontzúzódása miatt változtatni kellett a Hoffenheim védelmén.

Végül az amerikai mester megadta a lehetőséget, és Szalai remekül játszotta végig a 90. percet.

fotó: http://gettyimages.com

A lefújást követően a német klub egy videót tett közzé a hivatalos Twitter oldalára, ahol a pálya szélén boldogan futó Szalai Attila látható.

Sikerének köszönhetően a Hoffenheim fellépett a tabella 6. helyére, és innen várhatja a bajnokság folytatását. A következő fordulóban a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig vendégei lesznek Szalai Attiláék.