Koszta Márk: ,,Volt bennem félelem odakint Izraelben”

Nem olyan régen tért haza Magyarországra Koszta Márk, de úgy néz ki, hogy lehet, hogy vissza kell térnie Izraelbe, mivel csapata, a Maccabi Bnej Rejne kedden edzésbe állt. A 27 éves támadó a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, hogy hogyan jutott ki a háború sújtotta Izraelből.

Légiósok: átszakadt a gát, Koszta Márk megszerezte idénybeli első g

fotó: http://nemzetisport.hu

„Folyamatosan néztem a híreket, a Magyarországról érkezőket és az izraelieket is, külön telefonos alkalmazás is van arra, amely küldi és jelzi a háborús híreket. – mondta Koszta Márk. Múlt héten hétfőn vált biztossá, hogy a klub elenged minket, alá kellett írnunk egy papírt, amely szerint erre engedélyt kaptunk. Kedden döntöttük el a szerb csapattársammal, Nemanja Ljubisavljevic-el, hogy Haifából elmegyünk Tel-Avivba, miután interneten nem sikerült jegyet vennünk. Arra gondoltunk, a helyszínen is teszünk egy próbát, de annyian álltak sorba, hogy esélytelenek voltunk. Azért is kígyózott a sor, mert rengeteg járatot töröltek, sok ember csak meg akarta kérdezni, mi lesz így a jegyével és hogyan mehetne tovább. Mi pedig leültünk egy asztalhoz, fogtuk a laptopunkat, s folyamatosan próbáltunk jegyet találni valamelyik európai országba: mindegy, merre megyünk, csak repüljünk el! Nem aludtunk egy percet sem, és éjfél körül találtunk helyet a Lárnakába induló járatra, így szerda reggel már mehettünk is. Ciprusról Athénba mentem, mert vittem a kiskutyámat is, vele nehézkesebben találtam jegyet a járatokra, majd Görögországból Budapestre jöttem. Volt bennem félelem odakint, de ez természetes reakció.”

A támadó elmondta, hogy nem tapasztalt pánikot Haifa városában, mivel mindenki dolgozott, és csak egy-két üzletlánc zárt be a városban, de ő úgy érezte, hogy el kell hagynia az országot.

„A harcok leginkább délen zajlanak, mi északon voltunk, ott kevésbé volt hatása a háborúnak. Bár már Libanon felől is érkezett rakéta Haifa felé, az izraeli légvédelmi rendszer, a Vaskupola hatástalanította. Légiriadó volt a városban, szóltak a szirénák, ez azért alátámasztotta azt, egyelőre máshol biztonságosabb. Nagyon sajnálom, hogy ideiglenesen el kellett jönnöm, hiszen szeretek ott élni, a csapattal remekül szerepelünk, öt bajnoki után még veretlenek vagyunk, két győzelem mellett háromszor ikszeltünk, a negyedik helyen állunk a bajnokságban. Én is egyre inkább formába lendültem, végre megszereztem idénybeli első gólomat. Meglátjuk, mit hoz a jövő, az biztos, hogy a csapat izraeli játékosai kedden elkezdték az edzéseket, s ahogy olvasom a híreket, a legtöbb együttes ismét munkába állt. Ez jó jel, s könnyen lehet, hogy hamarosan nekem is vissza kell térnem. A következő néhány napban is követem az eseményeket, remélem, hamarosan biztonságban elutazhatok Izraelbe. Borzalmas, ami odakint történik, remélem, hamarosan véget ér a háború.”

Koszta Márk jelenleg személyi edzővel dolgozik Budapesten, hogy formában tartsa magát a folytatásig. A 27 éves támadó addig várja a fejleményeket Izraelből.

Légiósok: átszakadt a gát, Koszta Márk megszerezte idénybeli első g

fotó: http://nemzetisport.hu