Eppel Márton Lengyelországba igazolt

A lengyel élvonalbeli bajnokságban szereplő Warta Poznan a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta Eppel Mártont. A 31 éves támadó 2024 nyaráig kötelezte el magát Lengyelországban, és szerződése tartalmaz még egy hosszabbítási opciót is, amely plusz egy évre szól. A klub közleménye szerint már hetek óta edz a csapattal a magyar támadó, és már két edzőmérkőzésen is pályára léphetett, sőt, a Zaglebie Lubin II ellen már gólt is szerzett.

Eppel Márton a Warta Poznanhoz igazolt (Fotó: wartapoznan.pl)

fotó: http://wartapoznan.pl

,,Nagyon boldogok vagyunk, hogy Márton minket választott. Ő egy magas, az ellenfél kapujának háttal játszó csatár. Jó a levegőben is, amihez minden bizonnyal hozzájárul a nagyon jó fizikai állapota is. Emellett intelligensen mozog a pályán, és jó befejező készségekkel rendelkezik.”mondta Rafal Grodzicki, a Warta Poznan sportmenedzsere.

,,Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Warta Poznanhoz. Szabadon igazolható játékos voltam, és furcsának tűnhet, hogy csak októberben írtam alá szerződést. Vártam egy jó klub ajánlatára. Annak ellenére, hogy közelmúltban nem volt csapatom, jó fizikai állapotban vagyok. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, amiért lehetővé tették, hogy a csapattal edzhessek ebben a tíz napban, és két barátságos mérkőzésen is pályára léphessek. Azt hiszem, az edzők meg voltak győződve arról, hogy készen állok a játékra, és segíthetek a csapatnak. Tapasztalt játékos vagyok, nem csak Magyarországon, hanem külföldön is játszottam már több klubban. A Wartának tudok segíteni a tapasztalataimmal. A klub tipikus kilencest keresett, én az vagyok.”mondta Eppel Márton a klub hivatalos oldalának.

A játékos szabadügynök volt július 1-je óta, mivel az NB1-ben szereplő Diósgyőrnél lejárt a szerződése, így egyénileg kényszerült edzeni, hogy formában tartsa magát. Diósgyőrben 47 alkalommal lépett pályára, ahol 7 gólt szerzett.

Külföldi csapata lehet a magyar gólkirálynak - sajtóhír - Csakfoci.hu

fotó: http://dvtk.hu

Eppel Márton már nem először áll légiósnak, hiszen korábban megfordult a kazah Kairat Almatyban, a belga Cercle Bruggeben és a holland NEC Nijmegenben.

Legkomolyabb sikereit viszont a Budapest Honvédban érte el, hiszen a 2016/2017-es szezonban bajnok lett a kispestiekkel, illetve 16 góllal ő lett az NB1 gólkirálya.

Mindenki tudja már... – Eppel így lett gólkirály - YouTube

fotó: http://nemzetisport.hu

A magyar válogatottban 2017-ben mutatkozott be, méghozzá egy Oroszország elleni barátságos mérkőzésen. Összesen 8 alkalommal léphetett pályára a nemzeti együttesben.

A magyar válogatott csatár távozik a belga focicsapattól

fotó: http://origo.hu