Fair Play-díjban részesült Willi Orbán Németországban

A Német Sportújságíró Szövetség (DOSB) különdíjban részesítette Willi Orbánt, a német Bundesligában szereplő RB Leipzig magyar válogatott védőjét, erről a lipcsei klub számolt be a közösségi felületeken keresztül.

fotó: SID

A 31 éves védő azért kapott elismerést a Fair Play kategóriában, mivel tavaly sejtdonorként egy leukémiás beteg gyógyulásában segédkezett. Willi Orbán akkor csak egy mérkőzést hagyott ki a különféle kezelések miatt. Egy korábbi interjújában azzal magyarázta a tettét, hogy az emberi élet mindennél fontosabb.

,,Nem éreztem semmilyen mellékhatást, minden komplikáció nélkül zajlott, sikerrel jártunk. Nem volt kérdés, hogy segítek. A maximálisan lehetséges öt órát ültem a gépnél, egyeseknek csak kettőt kell, de nem volt kellemetlen. Amikor az ember látja, hogy mennyit lehet tenni egy ilyen kis erőfeszítéssel, akkor nem gondolkodik.”nyilatkozta a magyar védő.

fotó: AFP

Willi Orbán tettének szerte Németországban örülnek az emberek, valamint a nemzetközi sportsajtóban is elismerően beszélnek a lipcseiek védőjéről. Természetesen a magyar emberek is büszkék lehetnek a válogatott egyik alapemberére, hiszen emberségből jelesre vizsgázott ezzel a cselekedetével.

Az RB Leipzig jelenleg az 5. helyen áll a Bundesligában, mindössze egy ponttal lemaradva a 4. helyen lévő Borussia Dortmundtól. A következő fordulóban a kiesés elől menekülő Bochum vendégei lesznek Marco Rose tanítványai.