Dárdai Palkó visszatért a Hertha Berlinbe

A német másodosztályban szereplő (Bundesliga 2) Hertha BSC labdarúgóklubja leigazolta Dárdai Palkót a Fehérvár FC-től. A 24 éves játékos két évet töltött el Székesfehérváron és most visszatért Berlinbe, ahol korábban nevelkedett. Édesapja, Dárdai Pál a csapat vezetőedzője, míg a 21 éves Dárdai Márton és a 17 éves Dárdai Bence is a berliniek felnőtt keretében futballoznak. A klub hivatalos közlése szerint a játékos 2026 nyaráig írt alá a német fővárosba.

fotó: http://index.hu

A 24 éves Dárdai Palkó a Herthánál nevelkedett végig, 2018-ban bemutatkozott a Bundesligában is, de nem számított alapembernek, így a távozás mellett döntött. 2021 januárjában igazolt Székesfehérvárra, amelynek színeiben 89 mérkőzésen 16 gólt lőtt és 26 gólpasszt adott és egy bronzérmet szerzett a klub színeiben.

Talán a legemlékezetesebb momentuma a fehérvári kalandja során a 1. FC Köln ellen szerzett gólja. A tavalyi szezonban a Vidi eljutott a Konferencia-Liga selejtező play-off köréig és az első mérkőzésen hatalmas gólt lőtt Schwabe kapujába és elég nagy csend lett a kölni stadionban. Később kiderült, ezzel a találattal nyert a Vidi és előnnyel várhatta a visszavágót.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=nWvMN52qKNc

A fehérváriaknak akkor nem sikerült a csoportkörbe jutás, hiszen a Köln 0-3-ra megnyerte a visszavágót és bejutott az EKL-csoportkörébe.

A Hertha hivatalos oldalán a következőket mondta róla Benjamin Weber, a klub sportigazgatója:

„Nagyon örülünk annak, hogy sikerült hazahoznunk Palkót, mert ő egy berlini fiú, aki azonosulni tud a várossal és a klubbal. Meghatározó játékosa volt a Fehérvárnak, ráadásul nemzetközi tapasztalatot is gyűjtött, valamint a magyar nemzeti együttesben is bemutatkozhatott.”

Fiatalon a német ifjúsági válogatottakban szerepelt, de végül mégis a magyar felnőtt válogatottat választotta, ahol egy Görögország elleni barátságos mérkőzésen bemutatkozott és eddig ez az egyetlen fellépése a címeres mezben.

fotó: http://magyarhirlap.hu

A német fővárosi klub a tavalyi szezon végén kiesett a Bundesligából és a csapat célja egyértelmű a német másodosztályban: az azonnali visszajutás.