Interjú az ETO FC tehetségével, Lacza Alexszel

Az ETO a KTE elleni kupamérkőzésen elért bravúros továbbjutás alkalmával újoncot avatott, Lacza Alex személyében. Alex azóta csereként beállva nagyot küzdött a Dorog ellen, sőt a Békéscsaba ellen már kezdőként gólt és gólpasszt is szerzett. A 18 éves fiatal bizakodó a feljutást illetően. Köszönjük szépen neki, és az ETO-nak, hogy elkészülhetett ez a rövid interjú.

Kép: ETO.HU

Vasárnap a Békéscsaba ellen góllal és gólpasszal vetted ki a részed a győzelemből. Kérlek értékeld azt a mérkőzést!

A múltkori mérkőzésre jól sikerült beállnom akkor még csereként, a mostani mérkőzésre kezdőként léphettem pályára, fontos volt számomra, hogy megragadjam a lehetőséget és újra bizonyítsak. Ezen a meccsen nagyon szerettem volna góllal vagy gólpasszal hozzájárulni a csapat sikeréhez, szerencsére sikerült mind a kettővel. Nagyon pozitív volt, hogy a kapott gól után, ugyanúgy mentünk tovább, és egymás után tudtunk gólokat szerezni, úgy gondolom, hogy egyoldalú mérkőzés volt. Örülök a csapat sikerének.

Mit vársz az elkövetkezendő 3 mérkőzéstől? Mindegyiken kieséstől menekülő csapat lesz az ellenfél, hány pontot tudtok összeszedni?

Szerintem ebben a bajnokságban minden meccs nagyon nehéz lehet, nem szabad könnyelműen venni őket, mindenképpen 3 pontokat szeretnénk elhozni a találkozókról és folytatni tovább a győztes sorozatot.

Kép: ETO.HU

Meglesz a feljutás? Kik lehetnek ebben vetélytársak?

Nagyon céltudatos a csapat, bizakodóak vagyunk, bízunk magunkban és a játékunkban, egyelőre szeretnénk tapadni az élmezőnyhöz, minél jobb helyezéseket elérni, ha így folytatjuk biztos vagyok benne, hogy idővel ki fog fizetődni és meg lesz a feljutás. Feljutásra esélyesnek az MTK-t, a Diósgyőrt, a Pécset és a Gyirmótot gondolom.

Nemrég játszottad első felnőtt mérkőzésedet, és pont az NB1 meglepetéscsapata a KTE ellen. Győzelmet arattatok. Ez is azt tükrözheti, hogy ez egy nagyon erős NB2?

Tükrözheti mindenképpen, ezért említettem előbb is, hogy senkit nem szabad lebecsülni, bármi előfordulhat.

Nagyon ütős csapat alakult ki Győrött, sok fiatallal. Hosszabb távon lehet tervezni esetleg egy NB1- es dobogós helyezéssel?

Ezt nehéz megmondani jelen pillanat szerint, egyelőre az NB2-re koncentrálunk, itt próbálunk maximumot nyújtani, de szerintem van bennünk potenciál és bízom benne, hogy nemsokára ott lesz az ETO, ahol lennie kell.

Az elmúlt mérkőzéseken nem volt akkora a nézőszám mint régen. Mit gondolsz a csapat szurkolóiról?

Szerintem minden játékos szeret nagy közönség előtt játszani, motiváltabbak tudunk lenni, ha van egy biztató közönség, aki velünk van és támogatnak, bízom benne, hogy jó játékkal a közönséget, magunk mellé tudjuk állítani és minél több nézőt tudunk kicsalni a mérkőzésekre.

Mi a célod a jövőben?

Mindenképpen az első osztályban szeretnék majd játszani, de előbb meg kell lépnem a lépcsőfokokat, hisz nemrégen még csak nb3-ban játszottam, most kóstoltam bele az nb2-es futballba, most itt kell teljesítenem aztán jöhet a következő lépcsőfok. Nagy álmom, hogy szeretnék majd a válogatottban játszani, mindent meg fogok tenni érte!