Hamarosan indulunk! Hunfoci eSport

Magyarországon 2017-ben alakultak meg az első eSport szakosztályok, amelyeket  akkori NB1-es egyesületek hoztak létre elsőként. Az MTK Budapest nyitotta meg a sort, aztán pedig a DVTK követte őket a már kitaposott ösvényen.

A Fifa Pro Clubs egyre nagyobb népszerűséggel bír.

A Magyar Bajnokság (HPCL – Hungarian Pro Clubs League) már 2016 óta üzemel, ezek a csapatok hatalmas befolyással voltak a ligára. Egyre többen érkeztek a hírnév reményében, ráadásul sokan a többi konzolról (Xbox, PC) is átjöttek PlayStation 4-re, amin a bajnokság is folyt. Így jöhetett létre a második, majd a harmadik osztály is nem sokkal ezután.

A ligában pár hivatásos labdarúgó is megfordult. Három akkori DVSC játékos: Holman Dávid, Szakály Péter, illetve Osváth Attila csapattársak voltak a virtuális fociban is. Még az Amerikában légioskodó Sallói Dániel mondhatja el azt magáról, hogy már pályára lépett a HPCL egyik csapatában.

Az egyik legnépszerűbb csapat mégis a Facebookon megtalálható, a magyar labdarúgás néhai kiparodizálásával foglalkozó szórakoztató oldal, a Trollfoci nevéhez fűződik. Fel is karoltak egy első osztályban szereplő csapatot, ami jelenleg a legnagyobb szurkolótáborral bír az oldalt követőknek köszönhetően. A közvetítés megtekintésének számait látva ez biztosra kijelenthető. 3-4 ezer embert is képesek a mérkőzéseik elérni. Most a Hunfoci is elindul!!! Részletek később.

A nemzetközi porondon erős a magyar virtuális foci. 1-1 csapatunk a Bajnokok Ligájában, és az Európa Ligában is a negyeddöntőkig menetelt. A Nice Gaming a BL-ben, az UTE eSportolói az EL-ben.

Forrás: https://www.fociclub.hu/