Komoly pénzbüntetések a szurkolók miatt – Az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozatai

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) november 2-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB összevont eljárás alapján a Diósgyőrt a Kecskemét és az FTC elleni hazai és az Újpest elleni idegenbeli mérkőzésein a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, síp használata rendzavarásra, pirotechnikai eszközök használata, szurkoló elzárt területre történt bejutása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján az Újpestet a Diósgyőr elleni hazai és a DVSC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, mérkőzés megszakítását eredményező cselekmény elkövetése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján a Fehérvárt a Kisvárda és az MTK elleni hazai mérkőzésein a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, konkrét személy szidalmazása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t az Újpest és a Fehérvár FC elleni hazai és az FTC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és konkrét személy szidalmazása)  pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

A FEB a PMFC–Budapest Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (pirotechnikai eszközök használata, egészségre, biztonságra veszélyt jelentő tűzijáték használata, amely a mérkőzés megszakítását eredményezte, valamint politikai érzékenységet sértő cselekmény, palesztin zászló kihelyezése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Pécs–Budapest Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Női és férfi futsal bajnokságok és egyéb mérkőzések

Agárdy Norbert (MEAFC) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.  

Női felnőtt nagypályás bajnokságok és egyéb mérkőzések

Oláh Teofil technikai vezető (Sport Salgó) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. 

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni,  határozat nélküli eltiltás

Romanoczki Kármen (Fehérvár FC) 1 soron következő női felnőtt nagypályás bajnok mérkőzésre szóló eltiltás.

Dévényi Dániel (Levegő-Energia) és Csercsa Gergő (Gyulaháza) 1-1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnok mérkőzésre szóló eltiltás.

Domján Boglárka (Dunaújváros) 1 soron következő női felnőtt futsal bajnok mérkőzésre szóló eltiltás.

Forrás: http://www.mlsz.hu