Kiprich Józsefet nagyszerű hangulatban fogadták Hollandiában

A holland élvonalbeli labdarúgó bajnokság (Eredivisie) 19. fordulójának rangadóját rendezték tegnap, ahol a 2. helyen álló Feyenoord fogadta a 3. helyezett Twente együttesét. A találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget, ám ez az összecsapás másról marad emlékezetes, főként a Feyenoord szurkolóknak.

fotó: Pro Shots

A mérkőzésen díszvendégként vett részt a holland csapat egyik legendája, Kiprich József. A korábbi magyar válogatott labdarúgó 1989 és 1995 között összesen 128 bajnoki mérkőzésen viselhette a Feyenoord mezét, amelyeken 53 gólt szerzett. A csapattal együtt egy holland bajnoki címet és négy Holland Kupát is nyert, valamint egy alkalommal a Kupagyőztesek Európa Kupájában (KEK) az elődöntöig jutott a Feyenoordal.

fotó: Getty Images

A ,,tatabányai varázsló” néven elhíresült Kiprich József utolsó mérkőzésén a könnyeivel küzködött, akit a csapattársak a vállukon vittek körbe a stadionban. Közel 4 évvel ezelőtt a Csakfoci.hu tett közzé egy videót, amelyben a magyar játékos elbúcsúzik a holland drukkerektől.

Az azóta eltelt több mint 20 évben többször is járt már Rotterdamban a korábbi kiváló labdarúgó, de tavaly nyáron olyan is előfordult, hogy egy Magyarországon nyaraló szurkoló és gyermekei ellátogattak Tatabányára, hogy személyesen találkozzanak a legendával.

Mint minden alkalommal, ezúttal is nagy szeretettel és örömmel fogadták Kiprich Józsefet Rotterdam városában, ahol mindenki közös fotót szeretett volna vele készíteni. A drukkerek még az egyik edzőpálya lelátóján egy hatalmas molinót is kifeszítettek „Tatabányai varázsló, a dél hőse!” felirattal.

A Feyenoord – Twente mérkőzés előtt a De Kuip Stadionban is köszöntötték Kiprich Józsefet, ahol közel 50 ezer szurkoló skandálta a nevét.

„Szombaton érkeztünk meg a családommal Hollandiába, pihentünk, majd vasárnap vettünk részt a programokon. A klubvezetőkkel és a régi társakkal volt egy közös ebéd is, jókat beszélgettünk és nosztalgiáztunk, felelevenítettünk régi sztorikat és emlékezetes meccseket. Ami a Feyenoord–Twente mérkőzés előtti ünnepséget illeti – erre nem találok szavakat… Elképesztő volt a hangulat, majd’ ötvenezer szurkoló kiabálta a nevemet, megelevenedtek a régi szép idők. Igaz, ezek az emlékek a mindennapokban is megvannak, mert nem lehet elfelejteni a csodálatos hat évet, amelyet a Feyenoordnál töltöttem. Rengeteg molinót feszítettek ki a drukkerek, sok-sok üzenetet kaptam, fantasztikusak a szurkolók. Ez úton is köszönöm nekik.”nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a korábbi 70x-es magyar válogatott labdarúgó.

fotó: Feyenoord