HIVATALOS: Nézők előtt rendezik meg az Olympiakosz – Ferencváros EKL-rájátszásának első mérkőzését

Hivatalossá vált, hogy a Ferencváros együttese az Európa Konferencia-Liga rájátszásának első mérkőzését az Olympiakosz ellen nézők előtt fogja lejátszani Görögországban, erről a zöld-fehér klub hivatalos oldala számolt be.

fotó: Index

Sokáig úgy nézett ki, hogy Dibusz Dénesék zárt kapuk mögött kénytelenek lejátszani az év egyik legjobban várt Fradi-mérkőzését, de a görög kormány lehetővé tette a február 12. utáni sportesemények szurkolók általi látogatását, így lehetnek a helyszínen ferencvárosi drukkerek is.

Görögország kormánya korábban azért döntött a zárt kapus találkozók mellett, mert rendszeresen súlyos rendzavarások történtek a mérkőzésen során, a huligánok számos rendőrt megsebesítettek, a játékvezetők pedig halálos fenyegetéseket kaptak. Az ellenséges táborok összecsapásain tavaly két szurkoló vesztette életét.

fotó: Wikipédia

A görög klub 1600 db vendégjegyet biztosított a Ferencváros részére, ezeknek darabját a drukkerek 7.800 forintért vásárolhatják meg. A csapat vezető szurkolói csoportja, a Green Monsters már elkezdte szervezni a görög túrát, ahol pokoli hangulat várható, hiszen mindkét csapat szurkolótábora ismert a tüzes hangulatról, amelyet a stadionokban teremtenek.

Mint ismert, a Ferencváros egy fájó BL-búcsút követően három párharcot megnyerve jutott el az EKL-csoportköréig, ahol az olasz Fiorentina, a belga Genk és a szerb Cukaricki mellé került be az F-csoportba. A 34x-es magyar bajnok zöld-fehérek végül az olaszok mögött végeztek a 2. helyen, így ott lehetnek az Európa Konferencia-Liga tavaszi folytatásában.

fotó: MTI

Az Olympiakosz elleni párharc tétje az EKL-nyolcaddöntőjébe jutás lesz, a hivatalos játéknapok február 15. és február 22.


Európa Konferencia-Liga rájátszás

2024. 02. 15. (csütörtök) 18:45

Helyszín: Georgios Karaiskakis Stadion, Athén (Görögország)

Olympiakosz Pireusz – Ferencvárosi TC


Európa Konferencia-Liga rájátszás

2024. 02. 22. (csütörtök) 21:00

Helyszín: Groupama Aréna, Budapest (Magyarország)

Ferencvárosi TC – Olympiakosz Pireusz