Meghiúsulni látszik a Fiorentina szurkolók budapesti inváziója

Az idei szezonban másodjára látogat majd Budapestre az olasz élvonalban szereplő ACF Fiorentina együttese, miután csütörtökön az izraeli Maccabi Haifa fogadja őket a Bozsik Arénában az Európa Konferencia-Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

fotó: Goal

A tervek szerint több mint ezer firenzei szimpatizáns kísérné el a csapatot Budapestre, hogy a helyszínen buzdítsák a csapatot, ám többen is problémába ütköztek a jegyvásárlással kapcsolatban.

A Fiorentina arról tájékoztatta a szurkolóit a hivatalos felületeken keresztül, hogy a magyar hatóságok csak az útlevéllel rendelkező drukkereket akarják beengedni majd a Bozsik Arénába. A legtöbb olasz drukker az elektronikus személyi igazolványát adta meg kötelező dokumentumként, hogy jegyet foglaljon a mérkőzésre, mivel többen nem rendelkeznek útlevéllel.

fotó: Csakfoci

fiorentinauno.com szerint így kellemetlen helyzetet teremtett a kemény biztonsági intézkedések részeként kötelezővé tett útlevél-ellenőrzés, és előfordulhat, hogy a Fiorentina szurkolói nagyrészt kihagyják majd az amúgy is sajátos körülmények között megrendezésre kerülő idegenbeli mérkőzést.

A csakfoci.hu arról írt, hogy a Fiorentinánál most azon dolgoznak, hogy a magyar hatóságok álláspontján tudjanak változtatni a mérkőzéssel kapcsolatban, ám nem biztos, hogy a firenzeiek sikerrel járnak.

Mint ismert, legutóbb tavaly december 11-én járt Budapesten a Fiorentina, amikor is a Ferencváros ellen léptek pályára a Groupama Arénában. A találkozó végül 1-1-es döntetlennel zárult, amely mindkét csapatnak jó eredmény volt, hiszen az olaszok elsőként, míg a Fradi másodikként jutott tovább az F-csoportból, ráadásul mindketten veretlenül. Érdekesség, hogy a mérkőzést követően több olasz drukker is kiakadt a magyar rendezésre, mivel szerintük tiszteletlenül bántak velük.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e olasz drukkerek a Bozsik Arénában, de az biztos, hogy csütörtökön 21:00-ás kezdéssel összecsap egymással a Maccabi Haifa és az ACF Fiorentina az Európa Konferencia-Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A találkozót azért rendezik meg semleges helyszínen, mivel jelenlegi Izrael területén fegyveres konfliktus zajlik, így az országban nem rendezhetnek nemzetközi mérkőzéseket. A Maccabi Haifa már pályára léphetett a Puskás Arénában is, méghozzá a francia Stade Rennais elleni Európa-Liga csoportmérkőzésen, valamint legutóbb a belga Gentet már a Bozsik Arénában fogadták, akiket sikerült legyőzniük 1-0-ra, majd a visszavágón elért 1-1-es döntetlennek köszönhetően továbbjutottak az EKL-rájátszásából.

fotó: Getty Images