Marquinhos: ,,Budapesten pokol vár az Olympiakoszra!”

A Ferencváros együttese csütörtök este lép pályára az Európa Konferencia-Liga rájátszásának visszavágóján a görög Olympiakosz Pireusz ellen. A fővárosi zöld-fehérek egygólos hátrányból várják a Groupama Arénában megrendezésre kerülő visszavágót.

fotó: MTI

Az első mérkőzésről és a visszavágóról a Ferencváros brazil szélsője, Marquinhos beszélt a Nemzeti Sportnak.

„Különös mérkőzés volt a pireuszi. A pályán úgy éreztem, egyetlen pillanatra sem lehet kihagyni, nincs üresjárat, végig nagyon koncentrálni kellett. Ritka az ilyen találkozó, amikor minden apró megmozdulásnak jelentősége van. Jó csapat az Olympiakosz, de méltó ellenfelei voltunk, sőt…”

Marquinhos sajnálja azt, hogy a Ferencváros hátrányból kénytelen várni a visszavágót.

„A meccs után kifejezetten dühös voltam, hiszen benne volt, hogy jobb eredményt érjünk el Görögországban, és a visszavágónak ne hátrányból kelljen nekivágnunk. Sajnos a hajrában kihagyott a figyelem, a hazaiak oldalról belőtt labdáját elengedték a védőink, a kapu előtt menthettünk volna, megvolt a lehetőségünk rá… A találkozó végére több alapemberünk is elfáradt.”

fotó: Nemzeti Sport

A csütörtöki összecsapással kapcsolatban bizakodóan és optimistán nyilatkozott. A brazil játékos kijelentette, hogy a Fradinak van az egyik legjobb szurkolótábora Európában, és hogy pokoli hangulat vár majd a görögökre, mivel nem olyan régen kiderült, hogy a két csapat teltház előtt fog pályára lépni.

„Máris itt van a visszavágó! Athénban is pazar volt a hangulat a stadionban, de abban mindenki biztos lehet, a Groupama Arénában még inkább az lesz. A Ferencvárosnak olyan szurkolótábora van, mint senkinek Európában, Pireuszba is nagyon sokan elkísértek bennünket, hazai pályán pedig elképesztő hangulatot képesek teremteni. Ilyen körülmények között, ilyen atmoszférában kötelességünk meghalni a pályán. Budapesten pokol vár az Olympiakoszra!”

fotó: Nemzeti Sport

Marquinhos ezután beszélt egy kicsit Dejan Stankovicról is, akivel elmondása szerint szeret együtt dolgozni.

„Szeretek Dejan Stankoviccal együtt dolgozni. Játékosként hihetetlen karriert futott be, az Internazionaléval nagyszerű eredményeket ért el, és bár most még edzői pályája elején jár, vezetőedzőként is sokra viheti. Nekem nagyon fontos a bizalom, csak úgy vagyok képes jó teljesítményre, ha érzem, hisznek bennem, tudják, mire vagyok képes. Ezt a bizalmat pedig úgy tudom meghálálni, ha a meccseken, edzéseken mindent kiadok magamból. Megpróbálok minél több gólhelyzetet kialakítani, gólpasszt adni, gólokat szerzeni.”

A Ferencvárosi TC – Olypiakosz Pireusz Európa Konferencia-Liga rájátszás visszavágóját holnap este 21:00-kor kezdődik a Groupama Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.