Kialakult a Ferencváros EKL-kerete a tavaszi folytatásra – Owusu, Esiti, Traoré, Sigér ki, Maïga, Kodro, Wingo be

A mai napon vált hivatalossá az NB1-ben szereplő Ferencvárosi TC kerete az Európa Konferencia-Liga tavaszi folytatására. Az UEFA szabályainak értelmében csak három helyen lehetett változtatni a szeptemberben leadott névsoron.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Vélhetően nagy fejtörést okozott Dejan Stankovicnak, hogy kik kerüljenek be a keretbe. De megszületett a végleges döntés, amelynek értelmében a három távozó, név szerint Sigér Dávid, Owusu Kwabena illetve Anderson Esiti kikerült a keretből, valamint a sérült Adama Traoréra sem számít tavasszal az EKL-ben a Fradi szakmai stábja. Bekerült két téli szerzemény, Kenan Kodro és Habib Maïga, valamint a korábban kimaradó Henry Wingo is. Az újak közül Edgar Sevikyan még némi lemaradással küzd, míg Stjepan Loncarra és Giorgi Kharaishvilire vélhetően más feladat vár majd a tavasz folyamán.

fotó: Nemzeti Sport

,,Az UEFA szabályainak megfelelően három helyen tudunk változtatni a kereten az UEFA Európa Konferencia-Ligában, ami mindig nehéz helyzetbe hoz minket. Ilyenkor nagyon nehéz döntéseket kell meghozni, ami sokszor talán nem is igazságos. Minden szempontot figyelembe véve főleg védő pozícióban sok kérdőjel van jelen pillanatban, hogy ezek a játékosok mikor lesznek újra 100 %-os állapotban. Henry Wingo be fog kerülni mindenféleképpen, illetve Habib Maiga és Kenan Kodro is. Ők lesznek a három új, valamint kikerült Anderson Esiti, Owusu Kwabena és Adama Traoré, legutóbbi a sérülése miatt hosszabb távon nem áll rendelkezésünkre, illetve a távozása után Sigér Dávid is lekerült a listáról.” – mondta Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója.

A Ferencváros együttese majd a görög Olympiakosz Pireusz ellen lép pályára az EKL-rájátszásában. Az első mérkőzést Athénban rendezik meg, míg a visszavágóra egy héttel később a Groupama Arénában kerül sor. A párharc továbbjutója az Európa Konferencia-Liga nyolcaddöntjőben folytathatja majd.

fotó: MTI


A Ferencváros EKL-kerete

Kapusok:
Dibusz Dénes
Varga Ádám

Védők:
Ismail Aaneba
Myenty Abena
Botka Endre
Ibrahim Cissé
Eldar Civic
Samy Mmaee
Pászka Lóránd
Cristian Ramírez
Henry Wingo

Középpályások:
Mohammed Abu Fani
Mohamed Ali Ben Romdhane
Muhamed Besic
Habib Maiga
Cebrail Makreckis
Kristoffer Zachariassen

Támadók:
Marquinhos
Kenan Kodro
Lisztes Krisztián
Aleksandar Pesic
Varga Barnabás

A B-listás játékosok még nem kerültek nyilvánosságra.