Dejan Stankovic: ,,Nem vagyok hülye, tudom, nehéz körülmények közé érkeztem”

Ma este megkezdődik az Európa Konferencia-Liga csoportköre, ahol minden figyelem az F-csoportra, azon belül a Ferencváros együttesére szegeződik, amely a szerb FK Cukarickit fogadja az első fordulóban.

A Fradi topligás ellenfelek mellett a Klaksvíkkal is összekerülhet az Ekl-csoportkörben  - Eurosport

fotó: http://fradi.hu

A Ferencváros számára előnyt jelenthet az, hogy a hónap elején kinevezett Dejan Stankovic, jól ismeri a szerb labdarúgást és ezáltal a Cukaricki együttesét is. A 45 éves szerb szakembernek ez lesz a második mérkőzése a Ferencváros vezetőedzőjeként.

Megszólalt az első ferencvárosi mérkőzésére készülő Dejan Stankovic -  Infostart.hu

fotó: http://fradi.hu

A találkozó előtti sajtótájékoztatón a Ferencváros és a Cukaricki részéről is nyilatkoztak a sajtó képviselőinek.

Muhamed Besic, a Ferencvárosi TC középpályása:

fotó: http://fradi.hu

„Nagyon jó volt visszatérni, pontosan hét hónapig és egy napig nem játszhattam. Nagyon jó érzés volt újra gólt rúgni. Kaptam huszonöt percet, hálás vagyok érte. Nem ez volt az első nagy sérülésem, már négy-öt évet elvesztegettem a karrierem során. Most már harmincegy éves vagyok, úgyhogy a tapasztalatomnak köszönhetően jobban tudtam kezelni a helyzetet és a hitem is nagyon sokat segített.”

A bosnyák középpályást arról is kérdezték, hogy miben más a munka az új vezetőedzővel, Dejan Stankovic-al, mint volt Sztanyiszlav Csercseszovval vagy Máté Csabával.

„Nem szeretném összehasonlítani őket. Stankovicot mindenki ismeri, nagy játékos volt, sok energiát és erőt hozott. Van egy víziója, próbálunk aszerint játszani, de hogy pontosan mi az, arról most nem szeretnék beszélni.”

Dejan Stankovic, a Ferencvárosi TC vezetőedzője:

Látom az akaratot a fejlődésre” – Stankovic elégedett a ferencvárosi  játékosokkal | M4 Sport

fotó: http://m4sport.hu

,,Megnéztük a Crvena Zvezda elleni mérkőzésüket. Tisztelték ellenfelüket, de nem féltek tőle. A Cukarickiben vannak fiatal játékosok és rutinosak is, remek keveréket alkotnak. Veszítenivalójuk nem volt, bátran játszottak, és győztek is, úgyhogy figyelnünk kell rájuk.”

A 45 éves szakembert arról is kérdezték, hogy mit szól a Ferencváros keretéhez, amelyet még Máté Csabától örökölt meg.

„Két hétig dolgozhattam együtt a játékosokkal, sajnos nem mindenkivel, hiszen jó néhányan a válogatottban voltak. De kihasználtam ezt a két hetet, nemcsak szakmailag, hanem személyesen is megismertem a játékosokat. Nagyon elégedett vagyok a kerettel, mindenki fejlődni akar nemcsak egyénileg, hanem csapatként is. Jól dolgoznak a srácok, nagy bennük az elszántság, úgyhogy boldog és elégedett vagyok.”

Stankovic a sajtótájékoztató során cáfolta azt, hogy az EKL-keret leadására két nap állt rendelkezésére.

„Ez az információ téves. Összesen egy órám volt leadni a keretet. Nagy kihívás volt. Próbáltuk a legjobb döntéseket meghozni. Minden egyes játékos megérdemelte volna, hogy ott legyen a listán, de sajnos nem tudtunk mindenkit rátenni, a szabályok kötik a kezünket.”

A sajtótájékoztató végeztével Stankovic maga kért szót.

„Mivel erről nem kaptam kérdést, megkérdezném magamat: mik voltak az első benyomásai a Ferencvárosnál? Az elnök bátor volt, erős és karakteres személyiség. Nagyon szépen vártak engem a klubban. Nem vagyok hülye, tudom, hogy nehéz körülmények közé érkeztem. Ezért is szeretném szívből megköszönni az elnöknek és a Ferencváros minden alkalmazottjának a törődést.”

A Cukaricki együttese nagyon bizakodó a mérkőzéssel kapcsolatban és szeretne meglepetést okozni Budapesten.

Marko Docic, az FK Cukaricki középpályása és csapatkapitánya:

Ezt mondta a Cukaricki edzője a Fradi elleni meccs előtt

fotó: http://csakfoci.hu

,,Ez lesz a klub történetének első nemzetközi csoportkörös mérkőzése, úgyhogy szeretnénk élvezni és küzdeni. Ez nekünk történelmi esély, nagyon várjuk már, hogy pályára lépjünk ebben a gyönyörű stadionban. Nagy klub, komoly történelemmel, ismerjük az edzőjét, aki szintén ismer minket. Remélem, meglesz bennünk az a bátorság, ami a Zvezda elleni győzelem alkalmával is. Biztos nagyon nehéz lesz, főleg, hogy kétszer egymás után kéne kiemelkedőt nyújtanunk egy erős csapat ellen. Előnyünkre válhat, hogy ismerjük Dejan Stankovicot, hiszen sokszor játszottunk ellene, amikor a Zvezda edzője volt, de persze azt nem tudjuk, hogyan fog játszani a Ferencvárossal.”

Igor Matic, az FK Cukaricki vezetőedzője:

A Cukaricki a Crvena zvezda elleni meccsét másolná a Groupamában: "Előny,  hogy Stankovicot jól ismerjük" - Csakfoci.hu

fotó: http://csakfoci.hu

,,Számukra ez a találkozó nem nyomás, hanem inkább motiváció. Nagy meccs lesz a számunkra, remek tapasztalatszerzés. Bátornak kell lennünk, mivel az ellen a Ferencváros ellen játszunk, amelyik dominál Magyarországon és az egyik legjobb csapat a térségben. A Fradi a favorit, ha nyer, gratulálunk neki, de remélem, jó játékot tudunk nyújtani.”

A 42 éves szakember bár ismeri Dejan Stankovic-ot, azt azonban nem tudja előre, hogy milyen játékot fog játszani a Ferencváros.

„Egyáltalán nem tudjuk, hogyan játszik Stankovic irányítása alatt a magyar csapat, hiszen csak egy kupamérkőzésük volt egy alacsonyabb osztályú csapat ellen. Nem tudjuk, mit játszik az új Ferencváros, szóval az a dolgunk, hogy higgyünk magunkban.”

A Ferencváros – Cukaricki Konferencia-Liga mérkőzés este 18:45-kor kezdődik a Groupama Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Live Streaming Ferencvaros vs Cukaricki - UEFA Europa Conference League -  21 September 2023 | Vidio