Vereséget szenvedett Svájctól az U17-es válogatott

Kikapott Svájctól a magyar U17-es válogatott Spanyolországban felkészülési mérkőzésen.

Nem indult jól a magyar csapat számára az összecsapás, mivel a svájciak már a 17. percben megszerezték a vezetést Turhan révén. A 25. percben jött a második svájci gól, Cakolli vette be Fodor-Papp kapuját. A sorsunk a 28. percben pecsételődött meg, amikor Parra találatával már 3-0-ra nőtt a különbség. Az első félidőben még Kancsij szépített, így 3-1-es vereséggel hangolt a márciusi Franciaország elleni Eb-selejtezőre Jeremiás Gergő együttese.

A szövetségi edző így értékelt az mlsz.hu-nak: – Az első félórában nem működött, amit elterveztünk, sokat hibáztunk, és rosszul reagáltunk a svájci gólokra – értékelt a mérkőzés után Jeremiás Gergő. – Ezt követően változtattunk a játékon, innentől kezdve jobban nézett ki a csapat, szépítettünk, és végig benne volt a levegőben, hogy szorossá tudjuk tenni a mérkőzést. Ez végül nem jött össze, de voltak jó periódusaink a folytatásban. Az edzőtábor végére komplex képet kaptam arról, hogy mire számíthatok a csapattól elitkörben, és a játékosokról is hasznos információkat szereztem. Az elmúlt egy hétben mindent az elitkörre való felkészülésnek rendeltünk alá, a leendő ellenfeleink játékát is figyelembe véve gyakoroltuk a taktikai elemeket. Igyekszünk tanulni az elkövetett hibákból, és a márciusi tétmérkőzésekre tovább javítani a játékunkat.

kép: MLSZ

Svájc-Magyarország 3-1 (Turhan, Cakolli, Para, ill.: Kancsij)
Magyarország: Fodor-Papp Tamás – Tarcza Gergő (Csorba Dominik, 54.), Szekér Botond, Rácz István (Vitályos Viktor, 54.) – Zója-Katona Márk (Koncz Dávid, 78.), Kiss László (Décsy Ádám, 66.), Németh Hunor, Bolgár Botond – Hős Zsombor (Barkóczi Barnabás, 66.), Kancsij Artúr (Kovács Bendegúz, 54.), Egri Imre (Kovács Patrik, 66).

Kapusok:

Kocsis Botond (ETO FC)

Fodor-Papp Tamás (Fehérvár FC)

Tompa Ákos (Real Sociedad)

Védők:

Csorba Dominik (ETO FC)

Tercza Gergő (DVSC)

Szekér Botond (AKA)

Koncz Dávid (ETO FC)

Rácz István (DVSC)

Németh Vencel  (NAC Breda)

Középpályások:

Zója-Katona Márk (ETO FC)

Lakatos Noel (Ingolstadt)

Madarász Ádám (Ferencváros)

Kiss László (DVTK)

Vitályos Viktor (Puskás Akadémia)

Bolgár Botond (Ferencváros)

Décsy Ádám (ETO FC

Németh Hunor (Köbenhavn)

Hős Zsombor (Vasas)

Támadók:

Barkóczi Barnabás (Vasas)

Kovács Bendegúz (Ajax)

Kancsíj Artúr (Kisvárda)

Egri Imre (DVSC)

Kovács Patrik (Fehérvár FC)

A magyar U17-es válogatott az Írország elleni győzelem után Svájc ellen vereséggel zárta a felkészülést. Március 20-án Franciaország, 23-án Anglia, 26-án pedig Észak-Írország ellen vív Eb-selejtezőket Angliában Jeremiás csapata.