Dejan Stankovic: ,,100 percen át fogunk harcolni a győzelemért”

Megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Ferencváros együttese a holnap esti Európa Konferencia-Liga rájátszásának visszavágója előtt, ahol a görög Olympiakosszal fognak összecsapni a Groupama Arénában. A Fradi kipihenhette magát a múlt heti Athénban elszenvedett 1-0-ás vereséget követően, hiszen a hétvégén nem lépett pályára.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A fővárosi zöld-fehér klub részéről Dejan Stankovic és Varga Barnabás nyilatkozott.


Dejan Stankovic, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: ,,Mi halasztottunk, az ellenfél nem, de ilyen előfordul. A nemzetközi porondon szereplő csapatok 65-70 meccset is játszanak egy szezonban, úgyhogy igazából nem oszt, nem szoroz, hogy egy meccsel több vagy kevesebb van egy csapat mögött. Ugyanakkor pihentünk, tudtunk készülni, és megmondom őszintén, ilyen sokat még egyszer sem tudtam a csapattal együtt készülni. Sokan az év meccsének titulálják ezt az összecsapást, de szerintem sokkal inkább a pillanat meccse lesz, ahol egy-egy jó megoldás dönthet.”

A Fradi 45 éves szerb trénere elmondta, hogy nem sokat pihent az elmúlt napokban, valamint hozzátette, hogy felkészült a görögök játékából.

,,Úgy nézek ki, mint, aki tud pihenni?kérdezte nevetve Dejan Stankovic. Már Athénban is a holnapi meccsre gondoltam rögtön a lefújás után. Voltak jó dolgaink, és tudjuk, hogy min kell javítanunk, mik azok az apróságok, amire oda kell figyelnünk, hogy sikeresek lehessünk. Figyeltem a meccsüket, és láttam, hogy voltak fontos változások a játékukban, négy helyen is cseréltek, de ezúttal is szervezetten és agresszíven játszottak.”

Zárásként ismételten a pokoli hangulatot hozta fel Dejan Stankovic.

,,Ez lesz a MECCS, csupa nagy betűvel, amiben a klub minden egyes alkalmazottjának szerepe lesz. A szurkolóktól azt várom, hogy az utolsó pillanatig támogassák a csapatot, higgyenek a fiúkban, higgyenek a győzelemben. Tudom, hogy ezt követően is lesznek még meccsek, de most ez a meccs, amelyen együtt kell harcolnunk. Figyelni kell a pillanatra, és eljöhet, amikor all-int kell mondani. Nem lehet az első pillanattól nekik ugrani, de az első perctől szervezetten, nagy akarással kell játszani. Egy ilyen meccset nem lehet az első öt percben megnyerni. Az utolsó öt percben meg lehet, de, hogy így legyen azért az elsőtől az utolsóig, 100 percen át kell küzdeni, harcolni.”

fotó: ORIGO

Varga Barnabás, a Ferencvárosi TC támadója: ,,Kellemetlen volt, hiszen korán megszerezhettük volna a vezetést, már középkezdéshez is felálltunk, amikor jelezték, hogy érvénytelen a gól. De nem törte meg a csapatot ez sem, tudtuk a saját játékunkat játszani.”

A 29 éves támadó révén már a 2. percben vezethetett volna a Ferencváros, de akkor a VAR segítségével a svéd bíró les miatt érvénytelenítette. Varga Barnabás elmondta, hogy a csapat jó hangulatban várja a visszavágót.

,,Én is egyre jobb formában vagyok, 100 százalékosnak még nem mondanám magam, de érzem, hogy egyre közelebb vagyok hozzá. Arról, hogy kik ellen lépnék szívesen a következő körben, még nem beszélnék, mivel vár ránk egy fontos feladat holnap este. Az egygólos előny nem számottevő, képesek vagyunk ledolgozni és a magunk javára fordítani a meccset, amiért mindent meg fogunk tenni.”

fotó: ORIGO


A Ferencvárosi TC – Olympiakosz Pireusz Európa Konferencia-Liga rájátszás visszavágója holnap este 21:00-kor kezdődik a Groupama Arénában, ahol teltház várja majd a csapatokat. A találkozót az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.