,,A fejlődésem szempontjából jó helyre kerültem” – interjú Varga Zéténnyel, a Diósgyőri VTK támadójával

Varga Zétény, a Ferencvárosban nevelkedő, U19-es magyar válogatott támadó a nyár folyamán kölcsönbe került a szintén NB1-ben szereplő Diósgyőrhöz, ahol nagyon sok tapasztalatot szerezhet jövő nyárig. A 18 esztendős futballista hat alkalommal lépett pályára a magyar élvonalban, valamint pályára lépett egyszer a MOL Magyar Kupában, ahol gólt szerzett a Kazincbarcika ellen, de kétszer a miskolciak NB3-as együttesben is bizonyíthatott az idei szezon folyamán.

fotó: Diósgyőri VTK

Nem véletlenül tartják nagy tehetségnek a fiatal játékost, hiszen a támadósor bármely pontján bevethető, rendkívül gyors, dinamikus, jól cselez, valamint nagyon jól fejezi be a támadásokat, emellett képes a váratlan húzásokra. Nem kizárt, hogy néhány éven belül a magyar felnőtt válogatottban is láthatjuk majd őt.

A napokban Varga Zéténnyel készítettünk egy interjút, amelyben beszélt a nyári váltásról, valamint a céljairól.

-A nyár folyamán kerültél kölcsönbe a Diósgyőrhöz. Miként fogadtad a klub megkeresését, valamint hogy érzed magad a csapatban?

,,Nagyon örültem a DVTK megkeresésének, számomra szimpatikus volt, amit a vezetőség felvázolt, így szívesen jöttem Miskolcra. Azt tudtam előzetesen, hogy a Diósgyőr egy nagy klub, amely mögött van egy jó szurkolótábor. Az első perctől kezdve nagyon kedves volt velem mindenki, a pályán belül és azon kívül is, könnyen beilleszkedtem. Nyilván, a fiatal futballistákkal kifejezetten jó a kapcsolatom, de a rutinosabb játékosokkal is szót értek, mindenki nagyon odafigyel rám. Úgy érzem, hogy a fejlődésem szempontjából jó helyre kerültem.”

-Milyennek érzed eddig az NB1-et, milyen tapasztalokat szereztél az elmúlt időszakban, illetve milyen célokkal vágtál neki ennek a szezonban?

,,Nagyon hajtós és küzdős bajnokság, ahol nincs lehetőséged hibázni, mivel azt kegyetlenül megbüntetik az ellenfelek. Úgy gondolom, hogy hétről hétre sikerült felvennem a ritmust, és amikor lehetőséghez jutottam, akkor jól ment a játék. Természetesen, sokkal nehezebb dolgom van, mint NB2-ben vagy az NB3-ban, mivel itt már rutinosabb, tapasztaltabb és minőségi védők állnak velem szemben, de azon vagyok, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsem a csapatot, valamint szeretném, hogy minél előrébb végezzünk a táblázaton.”

-Milyennek ismerted meg a csapat vezetőedzőjét, Vladimir Radenkovicot?

,,Ő egy kiváló edző és pedagógus egyszerre. Rendkívül nyitott személy, aki együttműködik mindenkivel és próbálja belőlünk kihozni a maximumot. Fontos nála a megfelelő kommunikáció, én is sokat beszélek vele. Általában a pályán nyújtott teljesítményemet szoktuk közösen értékelni. Világosan elmondja mindig, hogy mit vár el tőlem a pályán. Többször megadta nekem a lehetőséget az NB1-ben, amiért hálás vagyok neki, igyekszem ezeket a lehetőségeket minél jobb játékkal meghálálni.”

-Két alkalommal pályára léptél az NB3-ban, legutóbb 0-0-s döntetlent játszottatok a DVTK II-vel a Sényő vendégeként. Hogyan élted meg azt a meccset?

,,Egy tipikus NB3-as mérkőzés volt. Nehéz talajú pályán játszottunk egy rutinos és jó csapat ellen. Az első félidőt kézben tartottuk, majd a második játékrész már kiegyenlített játékot hozott. A kapusunk fogott egy 11-est a 70. perc körül, valamint néhány percet emberelőnyben játszottunk, de sajnos nem tudtunk élni vele, így szerintem igazságos eredmény született.”

-Szombaton az MTK elleni NB1-es bajnokit a kispadról nézted végig, majd másnap már pályára léptél a harmadosztályban. Miként fogadtad a döntést?

,,Ahol játszom, ott szeretném a maximumot nyújtani és szeretnék hasznára lenni a csapatnak, akár gólokkal, gólpasszokkal. Teljesen mindegy, hogy éppen az NB1-ben kapok lehetőséget vagy akár az NB3-ban. Szívesen lemegyek a tartalékcsapatba is, ha éppen ott van rám szükség.”

-Legközelebb a Puskás Akadémia vendégei lesztek a bajnokságban. Milyen mérkőzésre számítasz?

,,Nyilvánvalóan tisztában van vele mindenki, hogy a Puskás Akadémia egy nagyon jó csapat, akik évek óta az élmezőnyhöz tartoznak az NB1-ben. Tele vannak minőségi futballistákkal, akik bármikor képesek eldönteni a mérkőzéseket. Nem számítok egyszerű mérkőzésre, de kielemezzük a játékukat, felkészülünk belőlük és megpróbáljuk a három pontot megszerezni a Pancho Arénában.”

-Milyen céljaid vannak a közeljövőben?

,,Szeretnék minél többet pályára lépni az első csapatban, hogy még több NB1-es rutint tudják szerezni, valamint szeretnék bekerülni az U19-es magyar labdarúgó válogatottba, hiszen nagyon fontos EB-selejtező mérkőzések várnak ránk novemberben Andorrában. Bízom benne, hogy sikerül kiharcolnunk a tavaszi EB-elitkörbe kerülést.”

fotó: Diósgyőri VTK

Varga Zéténynek köszönjük szépen a beszélgetést, további sok sikert kívánunk neki a pályafutásához!