U21: a második félidőben szoros lett, de megvan a három pont Málta ellen

A magyar U21-es válogatott utolsó hazai meccsén a Hidegkuti Nándor Stadionban fogadta Máltát az Eb-selejtezőkön.

Szélesi Zoltán csapata már a 10. percben megszerezte a vezetést, Németh András 18 méterről lőtt kapásból a máltai kapuba. A Németországban légióskodó támadónk legutóbb 2022 szeptemberében Litvánia ellen lőtt gólt az U21-es válogatottban, azóta egyszer volt gólja címeres mezben, azt is a felnőtt válogatottban szerezte Luxemburg ellen. A 25. percben Benczenleitner Grubertől kapta a labdát a bal oldalon, majd visszatette az FTC játékosának középre, aki tűpontosan lőtte ki a hosszút (2-0). Az első félidőben Németh András újabb gólt szerezhetett volna, de közeli lövésébe belevetődtek a máltaiak.

A második félidő rosszul indult, hiszen Pécsi szabálytalankodott a máltai támadóval szemben, a megítélt büntetőt pedig Zammit kíméletlenül a kapu jobb oldalába bombázta (2-1). A 60. percben visszaállíthattuk volna a kétgólos különbséget, de Gruber lövését védte Sacco, Németh helyzeténél pedig a gólvonalról mentettek.

A magyar csapat ezzel legyőzte Máltát és kedden Belgiumban fejezi be az Eb-selejtezőket.

kép: MLSZ

Magyarország 2-1 Málta (2-0) gól: Németh 10′, Gruber 25′, ill.: Zammit 47′

Magyarország: Pécsi Ármin – Baráth Péter, Yaakobihvili Antal, Csinger Márk – Komáromi György (Vajda Botond, 88.), Okeke Michael (Szűcs Tamás, 63.), Kosznovszky Márk, Benczenleitner Barna – Gruber Zsombor (Kocsis Dominik, 63.), Németh András (Klausz Milán, 93.), Vitális Milán (Dénes Csanád, 63.)