Marco Rossi: ,,Hollandia a papírforma szerint erősebb, mint a német válogatott”

Péntek este egy hónapnyi szünetet követően ismételten pályára lép a magyar labdarúgó válogatott. Marco Rossi legénysége a Nemzetek Ligája A-divízió C-csoportjának 3. fordulójában Hollandiát látja majd vendégül a Puskás Arénába.

fotó: Nemzeti Sport

A magyar válogatott a tegnapi nap folyamán megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint Nagy Zsolt mondták el a várakozásaikat.


Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: ,,2022 szeptembere óta összesen négy meccset veszítettünk el, de Írországot ki is vehetjük ebből akár, mert az egy hányattatott sorsú, balszerencsés meccs volt. A másik három esetben kétszer Németország, egyszer Svájc ellen veszítettünk, mindketten a Top 15-ben vannak a FIFA-világranglistán. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Hollandia most ugyanitt a hetedik,  akkor nem kell Einsteinnek lenni ahhoz, hogy tisztázzuk magunk előtt: az eddigiekhez mérten is különösen nehéz meccs vár ránk. Elég megnézni, milyen csapatokban játszanak a holland játékosok. Hollandia a papírforma szerint erősebb, mint a német válogatott. Arra számítok hogy ők fognak dominálni, és ezért mindent meg is tesznek majd, törekednek a labdabirtoklásra és a ritmust is ők szabják majd. Nekünk tudnunk kell, mikor vagyunk képesek veszélyt okozni, zavarba hozni őket. Nem szabad megpróbálni az ő játékukat játszani, belemenni olyan párharcokba, cselezésekbe, mint amiket ők igyekeznek majd megvalósítani. Jól kell védekeznünk, nem szabad, hogy szabad teret engedünk a középpályán, emellett meg kell próbálni gyorsan és profin véghez vinni a kontrákat. Mindig az erősebb birtokolja inkább a labdát, aki papíron gyengébb, annak presszionálni kell, jól védekezni és lehetőségeit kihasználni. Arra is törekednünk kell még, hogy a rögzített helyzeteket kihasználjuk.”

A 60 esztendős olasz-magyar szakember ezt követően a válogatott új másodedzőjéről, Szalai Ádámról is szót ejtett.

,,Új helyzet ez neki, vannak dinamikák, amiket meg kell értenie, de maximálisan a szakmai stáb rendelkezésére áll, mindenben segíti a játékosokat. Messzemenően pozitív a benyomásom az új szerepléről, és szerintem az övé is.”

fotó: Getty Images

Nagy Zsolt, a magyar válogatott balhátvédje: ,,Komoly mérkőzésre számítok, egy topcsapat ellen játszunk hazai környezetben, ilyen szurkolók előtt nem is kell mondani, hogyan kell pályára lépnünk. Bebizonyítottuk már, hogy ilyen topcsapatok ellen is helyt tudunk állni. Jó eredményt tudunk majd elérni, ha csapatként működünk együtt.”

A Puskás Akadémiában futballozó 31 éves játékos is beszélt Szalai Ádámról.

,,Örülök, hogy Ádám visszatért a válogatottba. Ugyanazt a habitust hozza, mint játékosként: motivál mindenkit. Én, ahogyan a csapat többi tagja is, nagyon nagyra tartom! Mindannyian odafigyelünk rá.”

fotó: Nemzeti Sport

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Balogh Botond kisebb sérüléssel bajlódik, így egyedül ő nem állhat majd Marco Rossi rendelkezésére a hollandok elleni összecsapáson.


A magyar válogatott két mérkőzésen egy pontot szerzett eddig a NL idei kiírásában, így az utolsó helyről várjuk az októberi kihívásokat.

A Magyarország – Hollandia Nemzetek Ligája mérkőzés ma este 20:45-kor kezdődik a Puskás Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.