Nyert Mezőörsön és a Honvéd ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a címvédő Paks

A MOL Magyar Kupa szeptemberi fordulójából elhalasztott Mezőörs-Paks meccset október 9-re halasztották, amelyet a címvédő a papírformát érvényesítve nyert meg.

Húsz perc elteltével a Paks már Tóth Barna révén kapufáig is eljutott, ám a 26. percben már gólt szerzett a támadó, Varga Roland a jobb oldalról lőtte vissza a labdát, Tóth pedig pár lépésről bepasszolta azt a hálóba (0-1). Növelni azonban nem tudta a Paks az előnyét, hiszen Zimonyi ziccerben fölé lőtt. A szünetre egygólos paksi vezetéssel vonultak a felek.

kép: Paksi FC

A második félidőt helyzettel, majd góllal kezdte a Paks. Tóth lövését ugyan védte Somogyi, de a támadóval szemben szabálytalankodtak így tizenegyes következett, amit Ötvös magabiztosan a jobb sarokba lőtt (0-2). A 62. percben Varga Roland növelhette volna a Paks előnyét, de óriást védett Somogyi. A 79. percben a harmadikat is meglőtte a Paks, Gyurkits Gergő kapott pontos labdát balról és egyből laposan 12 méterről a jobb alsóba helyezett (0-3). A Paksi FC győzelmével ott van címvédőként a legjobb 32 között és a következő fordulóban a Budapest Honvéd vendége lesz a Bozsik Arénában.

Mezőörs KSE 0-3 Paksi FC (Tóth 26′, Ötvös 50′, Gyurkits 79′)

Mezőörs, Mezőörs KSE Sporttelep  Vezette: Molnár Attila (Szécsényi István, Aradi József)

Nézőszám: 1200


Mezőörs KSE: Somogyi Cs. – Gergely (Roll, 83.), Papp Sz., Vári, Zámbó – Molnár T. (Végh T. 59.), Böröczki – Szántó M. (Nagy K., a szünetben), Tóth L., Kerékgyártó – Dávid (Simon A., a szünetben, Kreicz, 63.). Vezetőedző: Bohner Roland


Paksi FC: Simon B. – Kinyik, Lenzsér (Ötvös, 24.), Silye – Kovács K., Varga R., Mezei, Papp K. (Windecker, 61.) Földi (Horváth K., 72.) – Tóth B. (Pesti, 72.), Zimonyi (Gyurkits, 61.). Vezetőedző: Bognár György