Ismét nyert Szombathelyen a Mosonmagyaróvár

Szombathelyre nyerni jár a Mosonmagyaróvár, hiszen az NB II-ben kettőből kettőt nyertek a kék-fehérek a Haladás Sportkomplexumban, nem mellesleg hazai pályán is legyőzték a szombathelyieket. Most zsinórban a harmadik szezonban szerepelnek egy osztályban, igaz most egyel lejjebb.

kép: Savariaforum.hu

A Mosonmagyaróvár jobban játszott az első félidőben, a kapufát kétszer is eltalálták és több védést is bekellett mutatnia Horváth Bendegúznak. Emellett Oláhnak oldalhálója és egy veszélyes fejese is volt, így csak a rosszabb mosonmagyaróvári helyzetkihasználáson múlt, hogy döntetlennel fordultak a felek. A savariaforum.hu beszámolója szerint az első félidő lövésaránya 0-14 volt. Ez tovább nőtt a második félidőben, Pap lövését Horváth fogta. A jeget az 55. percben törte meg az MTE, egy jobbról érkező beadást fejelt Oláh a hálóba (0-1). A Mosonmagyaróvár ezután visszavett, de a Haladás nem jutott el helyzetig. A 74. percben ismét beköszöntek a vendégek, Buglyó lőtt 5 méterről Horváth kapujába (0-2). A folytatásban Horváthnak egy szabadrúgásnál kellett résen lennie és még Kövesdinek is volt egy lövése, ami fölé szállt, így maradt a 0-2. A HVSE-nek egy nagy helyzete volt szépítésre, Hári Kevin távoli lökete a kapufán csattant. A Haladás kiesőhelyre csúszott vissza, míg a Mosonmagyaróvár 4. helyen áll az Észak-Nyugati csoportban.

kép: Haladás VSE

Haladás VSE - Credobus Mosonmagyaróvár 0-2 (0-0) gólsz.: Oláh 55', Buglyó 74'

Szombathely, Rohonci út, vezette: Gáspár András.

Haladás VSE: Horváth B. - Czuczi, Varga Cs., Vigh, Tarján - Tóth M. (Tompek 46.), Szakály, Horváth Arnold (Fábián 79.) - Fehér (Hári 62.), Ferencz (Győre 88.), Árvay (Likerecz 62.).

Mosonmagyaróvár: Kovács B. - Czingráber, Oláh, Pap, Mayer M., Illés, Kövesdi, Gáncs, Deák (Mayer J. 29.), Pongrácz, Lasz.