HIVATALOS: Fenyő Noah 2029 nyaráig marad az Eintracht Frankfurtban

A német élvonalban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt csapata a hivatalos oldalán tudatta, hogy szerzőzést hosszabbítottak a 18 esztendős magyar utánpótlás-válogatott középpályásukkal, Fenyő Noahval. A fiatal futballista szerződése eredetileg 2026 nyaráig szólt a német klubnál, amelyet most további három évvel megtoldottak, azaz 2029. június 30-ig marad a frankfurtiaknál.

fotó: Eintracht Frankfurt

,,Noah egy olyan játékos a saját utánpótlásunkból, aki nagyon tehetséges és minőségi. Velünk volt az amerikai edzőtáborban, szerepelt az első csapat barátságos mérkőzésein, és ebben a szezonban az U21-esekkel játszik, ahol fontos tényező lesz az elkövetkező hetekben és hónapokban. Nagyon összeszedett a labdával, és van egyfajta stressztűrő képessége. Mindig igyekszik megoldást találni, amikor nála a labda, de ettől függetlenül agresszív és nagy területet játszik be. Segíteni fogunk neki a következő lépések megtételében. Nagyon örülünk, hogy hosszú távon velünk marad." - mondta a játékossal kapcsolatban Timmo Hardung, az Eintracht Frankfurt sportigazgatója.

Fenyő Noah korábban a frankfurti klub U17-es és U19-es csapatában futballozott, ahol összesen 52 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken négy gólt szerzett, mellette kiosztott hét gólpasszt is, valamint bemutatkozhatott az UEFA Ifjúsági Ligájában (UEFA Youth League) is. Mindössze 16 éves volt, amikor bemutatkozott az U19-es csapatban, ahol alapembernek számított.

fotó: Eintracht Frankfurt

2022 őszén, a Japánban sorra kerülő túra során Fenyő Noah már belekóstolhatott az első csapat életébe, idén év elején pedig bekerült Dino Toppmöller keretébe a Franfkurt amerikai túrája során is. Idén nyáron profi szerződést kapott a klubtól, manapság pedig a negyedosztályban futballozik, ahol Lisztes Krisztián személyében magyar csapattársa is van.

Érdekesség, hogy a 18 éves középpályás ott van a német csapat Európa-Liga keretében, így a csütörtökön a padról nézhette végig, hogy az Eintracht hazai környezetben egy 3-3-s döntetlent játszik a cseh Viktoria Plzen ellen. Elképzelhető, hogy Dino Toppmöller bizalmat fog szavazni a fiatal játékosnak a sorozat későbbi szakaszában vagy akár a Bundesligában.

fotó: MLSZ