Balázs Benjámin gólja döntött, zárkózik az élbolyhoz a Tiszakécske

Februárban még a Honvéd első csapatát fogadta a Tiszakécske a Városi Sportcentrumban és ért el 1-1-es döntetlent. Addigra a kécskeiek egy osztállyal lejjebb kerültek és ezúttal a Honvéd második csapatát látták vendégül a Dél-Keleti csoport 8. fordulójában.

Az első lehetőségre 10 percet kellett várni, ekkor Menyhárt Barnabás lövését fogta a hazaiak kapusa, Rostislav Prokop. Ezt követően többnyire mezőnyben zajlott a játék, a 32. percben viszont megszerezte a vezetést a Tiszakécske: Zámbó Martin szerzett labdát és kínálta le Balázs Benjáminnak, a rutinos védő pedig higgadtan fejezte be az akciót (1-0). A szünet előtt Zámbó növelhette volna a hazaiak előnyét, de emelése a kapu felett hagyta el a játékteret.

A második félidő eseménysora Marsa kísérletével kezdődött, de Gyetván magabiztosan hárított. A hosszabbításban Vajda zárhatta volna le a meccset, de életerős lövése fölé ment.

kép: Tiszakécskei LC

A Tiszakécske ezzel 1 pontra megközelítette a listavezető és egyben újonc Gyulát, míg a Honvéd II. a 8. helyről várja a jövőheti SZVSE elleni bajnokit a Magyar Futball Akadémián.

Tiszakécske 1-0 Honvéd II. (Balázs 32')

Tiszakécske: Prokop – Balázs B., Valencsik, Takács Zs., Grünvald, Antal G., Pintér D., Szekér, Marsa (Takács, 58.), Sipos Z. (Vajda, 76.), Zámbó M. (Sallai, 76.) Vezetőedző: Balogh Pál

Budapest Honvéd II.: Gyetván – Sebe, Szamosi Á., Polák (Hancz, 46.), Kis K.(Szabó, 76.), Menyhárt (Hetyei, 60.), Gincsai, Kenéz, Benkő L. (Gáspár, 60.), Pintér M. (László, 74.), Somogyi Á. Vezetőedző: Kovács Gábor