Több ezer gyerek kedvét hoznák meg a futballhoz

Idén is várják az általános iskolás gyermekeket a klubok, hogy bevezessék őket a labdarúgás világába.

A szeptember 23-27 között rendezett Grassroots-héten fesztiválhangulatban szerettetnék meg a klubok a gyerekekkel a focit, ennek érdekében a szokásos, futball köré épülő programok mellett meglepetésvendégekkel és ajándékokkal is készülnek az álatlános iskolásoknak.

Korábbi Grassroots-heteken olyan karrierek kezdődtek el, mint Dzsudzsák Balázsé vagy Szalai Attiláé. Női fronton is kezdte itt pályáját kiváló játékos, az alábbi képen mosolygó Csiki Anna is itt kezdte, ő adott interjút az MLSZ-nek élményeiről.

– A grassroots-futball rengeteget adott nekem gyerekként .Ennek a programnak köszönhetően tapasztaltam meg először, mekkora ereje van egy csapatnak, s hogy milyen érzés egy közösséghez tartozni. Egy olyan közösséghez, amelynek van egy közös célja, amiért mindenki beáll a sorba és fegyelmezetten végrehajtja a neki szánt feladatot. A futball megtanított, hogy mennyire fontos tisztelni az ellenfelet és a szabályokat, az utasításokat betartva küzdeni a győzelemért. Ezek mind olyan értékek, amelyeket öt éves korom óta, a martonvásári Mustang SE-ből indulva, egészen a mai napig, a Tottenhamig végig hordozok magamban, és minden körülmény között ezeknek az értékeknek megfelelően élek, sportolok.

Képek forrása: mlsz.hu