Fővárosi derbi, kiesési rangadó és csata a második helyért – a Simple Liga 5. fordulójának beharangozója

A Ferencváros a Honvédhoz látogat, a Győr és az MTK a bajnoki döntőért folytatott csatában érkezik fontos ponthoz, míg a Szekszárd és a Soroksár a bentmaradásért lehet egymás ellenfele. Ezúttal a forduló minden mérkőzését szombaton rendezik és a forduló rangadóját, az MTK-ETO-t követíti majd az MLSZTV YouTube-on.

PMFC - Viktória (14:00)

Nehéz megmondani, melyik csapat a találkozó esélyese, ugyanis a Viktória jól kezdte a szezont, a pécsiek pedig most kezdenek igazán belelendülni a játékba. A Viktória persze még nem találkozott topcsapatokkal, míg a PMFC egyetlen veresége az MTK ellen jött. A két pécsi győzelem azonban egészen meggyőző, egy 3-0 a St. Mihály, egy 4-0 az Astra ellen. Itt mutatta meg magát Turi Bori, aki akár a jövő egyik sztárja lehet, négy gólpassz az Astra ellen sem kis teljesítmény.

Tipp: 2-1

MTK Budapest - ETO FC Győr (15:00)

A forduló rangadóját az utolsó pillanatban hozott megegyezésnek köszönhetően nem Győrött játsszák, hanem a fővárosban. A győriek játékosait ugyanis most a sérülések után egy betegséghullám sújtja, csupán az utolsó pillanatban derül majd ki, kik léphetnek pályára a vendégek közül. Pedig egyértelműen ez számított (volna) a forduló rangadójának, persze az ETO így sem feltett kezekkel érkezik Budapestre. A két csapat minden bizonnyal a szezon végén a dobogón végez majd, a kérdés csak az, hanyadik fokán. Az elmúlt években rendre a Rába-partiak jöttek ki jól ebből a párharcból, a Vágó Fannyval és Molnár Adelinával sokat erősödő kék-fehérek azonban most visszavágnának a korábbi vereségekért.

Tipp: 1-1

DVTK - St. Mihály (15:00)

Szoros találkozónak ígérkezik a szegediek diósgyőri vendégjátéka, a két csapatot ugyanis egy árva pont választja el egymástól a tabellán. A St. Mihálynak mindenképp jót tenne egy pozitív löket, első fordulós győzelmük óta három meccse pontot sem szereztek. A DVTK épp ellenkezőleg, mind a négy megszerzett egységüket az előző két fordulóban szerezték. A jobb forma mellett a múlt is a DVTK oldalán áll, a szegediek emberemlékezet óta nem nyertek a Diósgyőr ellen.

Tipp: 2-1

Puskás Akadémia - Astra (16:00)

Egyértelműen az egyik legnagyobb különbséget várhatjuk a Puskás Akadémia és az Astra találkozójától és ez bizony nagy részben az Astra pocsék formájának köszönhető. Az üllőiek ugyanis továbbra is pont nélkül állnak, míg a Puskás eddig csak az MTK-tól kaptak ki. Tavaly a Puskás oda-vissza 3-0-ra nyert, most az sem lenne meglepő, ha nagyobb zakót szabnának az Astrára.

Tipp: 3-0

Budapest Honvéd - Ferencváros (16:00)

Nem számít még akkora rangadónak a Honvéd és a Fradi mérkőzése, mint a férfiak mezőnyében, de remélhetőleg szépen-lassan, ebből a párharcból is egy klasszikus válik. A Honvéd örülhet visszatérőjének, legjobbjuk, Csuhai Vivien eltiltás után újra játszhat. A Ferencváros ellen persze nem lesz könnyű dolguk a hazaiaknak, talán az MTK elleni 5-0-ás vereségük mutathatja meg, a nagyok bajszát még nem tudják megráncigálni.

Tipp: 0-3

Soroksár - Szekszárd (16:00)

A forduló kiesési rangadója. A két együttes kifejezetten hasonló sorsolást kapott, eddig találkoztak két topcsapattal, ezen kívül pedig két középcsapattal. Talán a Soroksárnak volt nehezebb dolga, ez az egy pont különbség ennek a számlájára írható fel. Érdekes, hogy míg a Soroksár komoly vereségeket szenvedett és -10-es gólkülönbséggel állnak, addig a Szekszárd már lőtt három gólt és csak ötöt kapott.

Tipp: 0-1