A Wembley után Gyirmóton tűnt fel a Dortmund BL-ezüstérmes támadója

Már szerdán megkezdődtek a válogatott mérkőzések Európában, igaz, mégcsak az U21-es Eb-selejtezőkkel. Izrael korosztályos csapata a németeket fogadta, méghozzá magyar helyszínen, Gyirmóton.

A német U21-es válogatott számára nem volt teljesen idegen a magyarországi túra, hiszen 2021-ben Székesfehérváron játszották Eb-meccseik nagyrészét, majd azon az őszön Szegeden a magyar válogatott ellen léptek pályára.

A találkozón több ismert sztárjátékos is pályára lépett, ilyen volt Karim Adeyemi, aki a Dortmundban még júniusban a Wembleyben Bajnokok Ligája döntőt játszott a Real Madrid ellen, vagy a Frankfurttal 2022-ben Európa-ligát nyerő Ansgar Knauff. Mindketten eredményesek voltak a selejtezőn, Adeyemi ráadásul duplázott is az Alcufer Stadionban. A németek 5-1-es győzelmet arattak Izrael felett, akik további 3 "hazai" selejtezőjüket is Gyirmóton fogják lejátszani.

Izrael lassan egy éve kénytelen semleges pályán rendezni mérkőzéseit, viszont ennek javarészét Magyarországon játsszák, így például az izraeli felnőtt válogatott a Bozsik Arénában fogadja majd az olasz, a francia és a belga válogatottat.

Az izraeli U21-es válogatott Gyirmóton rendezi ősszel valamennyi mérkőzését, rögtön a németek ellen kezdenek.

szeptember 4. 18:00 Izrael 1-5 Németország (Gyirmót)

szeptember 7. 20:00 Izrael-Észtország (Gyirmót)

szeptember 10. 19:00 Izrael-Koszovó (Gyirmót)

október 15. Izrael-Bulgária (Gyirmót)