Fenyvesi Evelin: Nem lehet ilyen hullámzó a teljesítményünk

A Ferencváros csapatkapitánya, valamint a a csapat fiatal szélsője értékelte a Flora Tallinn elleni 2-1-es győzelmet.

Fenyvesi Evelin, a Fradi kapitánya bár boldogan nyilatkozott, kiemelte csapata gyengepontjait is:

„Megküzdöttünk a meccsért. Volt itt minden: kiállítás, gól, gólra gól, tizenegyes, kihagyott tizenegyes, kapufa. Nagyon örülök, hogy így alakult, tényleg nagyon keményen megdolgoztunk a győzelemért. Ez a Bajnokok Ligája, itt már nem fér bele, hogy gólt rúgunk és rá pár percre visszaadjuk a lehetőséget az ellenfélnek, ebben sokat kell javulnunk, de most nagyon boldogok vagyunk, nagyon örülök, hogy sikerült egy lépéssel közelebb kerülni, de még mindig nagyon messze vagyunk.”

„Ahogy mondtam, ez a Bajnokok Ligája, itt nem az van, hogy gólt rúgsz és még szerzel ötöt, érezte az ellenfél, hogy egy picit elbizonytalanodtunk és egyből kihasználták a hibáinkat, berúgták mögénk a labdát és egyből gólt tudtak rúgni. Nem lehet ilyen hullámzó a teljesítményünk, kilencven percen keresztül tudnunk kell koncentrálni. Ez nem azt jelenti, hogy kilencven percig nyomást kell gyakorolni az ellenfélre, de végig kompaktnak kell maradni és nem szabad elbizonytalanodni, se a védelemben, se a középpályán.”

Nagy Viktória, a zöld-fehérek fiatal szélsője bár gólt nem szrezett, kiharcolt egy tizenegyest, valamint egy gólpasszt is kiosztott.

„Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, hiszen ez egy Bajnokok Ligája mérkőzés, ezen az egy meccsen mindenki nyerni szeretne, tovább szeretne jutni. Mindenki harcolt a másikért, néha jó, máskor kevésbé szép játékkal, de egy BL-meccs erről szól, az a lényeg, hogy nyertünk.”

„Kicsit kaotikus volt az utolsó tíz perc, kaptunk egy piros lapot, utána az edző is elveszítettük, de így még szebb volt, mivel még nagyobbat kellett harcolnunk. Ez így volt jó, ahogy volt. Szombaton még nehezebb mérkőzés vár ránk, ugyanilyen játékot kell mutatnunk, ugyanígy kell küzdenünk, szépen kell játszanunk és a cél természetesen a továbbjutás.”

Kép forrása: fradi.hu