Három érkező, két távozó Mátészalkán

A tegnapi nap folyamán lezárult a nyári átigazolási időszak, amelyben a csapatok igyekeztek minőségileg megerősíteni a kereteiket. Ez nem volt másképp az NB3 Észak-Keleti csoportjába frissen feljutó Mátészalkánál sem, akiknél nagy mozgás volt, ráadásul még az utolsó pillanatokra is hagytak bejelentéseket.

fotó: Mátészalkai MTK

A szabolcsi klub a hivatalos honlapján tudatta, hogy távozik az egyesülettől Toldi András és Matyi Zoltán. Előbbi játékos a legutóbbi szezonban 24 góllal járult hozzá az NB3-as feljutás kiharcolásához, ám a harmadosztályban eddig kevés lehetőséget kapott, így Mándokra tette át a székhelyét. Utóbbi játékos a nyár folyamán érkezett Mátészalkára, ám ő sem jutott sok játéklehetőséghez, így visszatért Mándokra.

A távozók helyét gyorsan feltöltötték az érkezők, hiszen Fejes János, Fenyőfalvi Csaba és Horváth Zoltán is Mátészalkán folytatja a pályafutását.

fotó: Mátészalkai MTK

Fejes János a tavalyi szezonban alapembernek számított a szatmári egyletben, ám a nyáron Mándokra igazolt, de a klubnak szüksége volt egy belső védőre, így visszahozták őt. Fenyőfalvi Csaba komoly NB-s rutinnal a háta mögött érkezett Mátészalkára, megfordult Hajdúszoboszlón, Tállyán, Nyírbátorban, legutóbb pedig a Cigánd csapatát erősítette. Érdekesség, hogy a szalkai csapat tagja a játékos öccse, Fenyőfalvi Dávid, így mostantól egy testvérpárral próbál további pontot, pontokat szerezni Sándor Tamás legénysége.

Horváth Zoltán neve ismerős lehet a magyar labdarúgás szerelmeseinek, hiszen korábban számos NB1-es és NB2-es mérkőzésen lépett pályára. A 35 esztendős támadó legszebb időszakát Kisvárdán töltötte, de korábban megfordult Győrben, Debrecenben, Diósgyőrben, Tiszakécskén, legutóbb pedig Cigándon futballozott.

fotó: Kisvárda FC

A Mátészalka újoncként egy győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel a tabella 11. helyén áll az NB3 Észak-Keleti csoportjában. A következő fordulóban a Cigánd csapatát látják vendégül Sándor Tamás tanítványai.


Nyári játékosmozgás Mátészalkán

Érkezők: Kristófi Sándor (Kisvárda FC), Starosta Dávid (ESMTK), Lőrincz Zsolt (Mándok VSE), Törő Alex Benjamin (Vasas FC), Gyurján Bence (Tiszakécskei LC), Rózsa Sándor (Kisvárda FC), Molnár Máté (Kótaj SE), Torkos Máté (Sényő FC), Spisák Bence (Nyíregyháza Spartacus FC), Fejes János (Mándok VSE), Horváth Zoltán (Cigánd SE), Fenyőfalvi Csaba (Cigánd SE)

Távozók: Lyáh Artúr és Gergely Máté (mindketten Austria-Juice Vásárosnamény SE), Csáki József (Ibrány SE), Szántó Zoltán (Austria-Juice Vásárosnamény SE), Huszti Péter (Austria-Juice Vásárosnamény SE), Magyari Máté (Austria-Juice Vásárosnamény SE), Kanócz Béla (Apagy SE), Matyi Zoltán (Mándok VSE), Toldi András (Mándok VSE)