Wayne Rooney csapatában debütált Szűcs Kornél az angol másodosztályban

Mint ismert, augusztus elején az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle csapatához igazolt Szűcs Kornél. A 22 éves játékos korábban a Kecskeméti TE gárdáját erősítette, és szerepelt magyar utánpótlás válogatottakban is, így az angol Championship mindenféleképpen egy nagy előrelépés Szűcs karrierjében.

Kép: Plymouth Argyle


A bajnokságban eddig nem kapott szerepet, noha a kupában már pályára lépett a Plymouth színeiben, és nagyszerű teljesítményt nyújtott. Két napja pedig Wayne Rooney, egykori angol klasszis, bizalmat szavazott neki Queens Park Rangers elleni bajnokin, ahol csereként beállva 12 percet töltött a pályán. Kettős emberhátrányban, az esélyesebb QPR ellen 1 ponttal térhetett haza a Plymouth, ami nagyon fontos lehet a csapatnak, hiszen idén is a bennmaradásért küzdenek a „zarándokok”.

Szűcs egyébként stabil teljesítménnyel, szerelésekkel, és fontos tisztázásokkal segítette csapatát a pontszerzéshez, így elképzelhető, hogy a jövőben többször is szóhoz juthat a bajnokságban. Marco Rossi egy néhány nappal ezelőtti interjújában elmondta, hogy szeptemberben lesznek új arcok a válogatott keretében. Nem kizárt az sem tehát, hogy Szűcs Kornél is kap meghívót a soron következő Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő A-válogatott keretébe.

Kép: BBC