Callum Styles a West Bromwich Albionhoz igazolt

Az angol másodosztályban (Championship) szereplő West Bromwich Albion a hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették az angol harmadosztályú (League One) Barnsley 24 éves magyar középpályását, Callum Stylest. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora összeg ellenében váltott klubot a sokoldalú játékos, de az már biztos, hogy 2028 nyaráig kötelezte el magát új csapatánál.

fotó: West Bromwich Albion

,,Ez egy nagy klub és a Premier League-ben a helye, mindenkinek az az ambíciója, hogy visszajusson oda. Nem tudnék visszautasítani egy ilyen lehetőséget. Azt hiszem, a legjobb tulajdonságaim közé tartozik, hogy magabiztos vagyok a labdával az előrejátékban is, és megpróbálok ezzel jó helyzeteket teremteni a csapatom számára. Energikus vagyok, és úgy gondolom, hogy a helyzetfelismerésem és játéktudásom sokat fog segíteni a csapatnak. Több poszton is tudok játszani, például a bal oldalon támadó szélsőhátvédként, valamint a középpálya közepén is, ahol szinte az egész életemben játszottam. De mindegy, melyik poszton vetnek be, a fontos, hogy minél több mérkőzésen pályára lépjek. Nagyon szeretnék itt sikeres lenni, mind egyénileg, mind a csapat tagjaként.” – nyilatkozta a WBA klubhonlapján Callum Styles.

A 23x-os magyar válogatott középpályás karrierje nagy részét a Barnsley csapatánál töltötte, ahová még 2018 nyarán igazolt, de megfordult már a Buryben, a Millwallnál és a Sunderlandban is.

,,Örömmel üdvözölöm Callum Stylest a The Hawthornsban. Komoly bajnoki és nemzetközi tapasztalattal, valamint néhány kiváló karakterreferenciával érkezett hozzánk. Sokoldalúsága segíthet növelni a lehetőségeinket és a helyért folyó versenyt számos poszton." - nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Carlos Corberán, a West Bromwich Albion vezetőedzője.

Andrew Nestor, a Bilkul Football Group vezérigazgatója és sportigazgatója a következőket mondta Callum Stylesról: ,,Örömmel üdvözöljük Callumot az Albionban. A tulajdonságai illeszkednek a csapatunk profiljához és ahhoz, ahogyan játszani akarunk. Emellett pozícióbeli sokoldalúságot is biztosít. 24 évesen már jelentős tapasztalattal rendelkezik ezen a szinten, hiszen több mint 100 mérkőzésen játszott a Championshipben, valamint a nemzetközi színtéren is jelentős versenyeken."

fotó: West Bromwich Albion

A szebb napokat is megélt WBA két győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a Championship idei kiírását, amelynek köszönhetően a 4. helyen állnak. A következő fordulóban majd a Swansea látogat a The Hawthornsba, ahol akár Callum Styles is bemutatkozhat.