Pascal Jansen: ,,Nem tudott kijönni az a minőségbeli különbség”

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros együttese 0-0-s döntetlent ért el hazai pályán a bosnyák FK Borac Banja Luka ellen az Európa-Liga selejtező rájátszásának első mérkőzésén. Pascal Jansen tanítványai lassú és gyenge támadójátékot produkáltak és csak egy-egy alkalommal jutottak el komoly gólszerzési lehetőségig, míg a délszláv csapat remekül védekezett a 90 perc alatt, valamint a kapusok nagyon jó napot fogott ki.

fotó: Sportfotók / Szőke Péter

A gól nélküli összecsapást követően az FTC részéről Pascal Jansen vezetőedző mondta el a véléményét az újságíróknak.


Pascal Jansen, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: ,,Teljesen megértem a szurkolóinkat, hiszen az elvárások magasabbak, mint a mai játékunk színvonala. Energiát vártak a szurkolók, helyzeteket, gólokat, mint az elmúlt hetekben. Viszont ma nem tudtuk ezt nyújtani. Engem is meglepett a pályán látott teljesítmény. Mindig saját magunkat kell figyelnünk, a ritmus, a tempó egyértelműen nekik kedvezett ma este. Túlságosan lassan fociztunk, nem tudott így kijönni az a minőségbeli különbség, amire mi képesek vagyunk. Minden sokkal alacsonyabb szinten ment és tovább tartott, mint ahogyan megszokhattuk. Volt pár pillanat, ahol akár ki is alakíthattunk volna különbséget, gólt szerezhettünk volna, de a kapusuknak jó napja volt. Misidjan beállásával azért mind a két szélt jobban ki tudtuk használni, de összességében ez sem volt elég jó. Misidjannal elégedett voltam, látható volt néhány megmozdulásából, hogy mire is képes, az egy az egy elleni szituációkban nagy önbizalommal támadja meg az ellenfelét. De még csak pár napja van velünk, úgyhogy még hozzá kell szoknia a társakhoz, és a társaknak is hozzá, ez pedig idő.

Az 51 esztendős holland szakember úgy véli, hogy sok mindenen változtatni kell majd a visszavágóra.

,,Támadásban kell fejlődni, a játék sebességében, hogy a támadóink jobb helyzetbe kerüljenek. Mindenképpen elemezni fogjuk a széleken az egy az egy elleni szituációkat, de a tempó túlságosan lassú volt a mi elvárásainkhoz képest. Abszolút nem láthattuk azt, amit szerettünk volna. Nagy szerencse, hogy lesz egy hetünk készülni a visszavágó előtt."

fotó: Ferencvárosi Torna Club


A Ferencvárosra várhatóan egy pokoli nehéz visszavágó vár majd jövőhét csütörtökön a boszniai Banja Lukában, hiszen az előzetes hírek szerint teltház lesz majd az ottani stadionban. Ettől függetlenül továbbra is zöld-fehérek számítanak a párharc esélyesének.