Fordulatos meccsen legyőzte a Kisvárda a Kozármislenyt

A Kisvárda együttese a még veretlen Kozármislenyt fogadta a Merkantil Bank Liga 4. fordulójában.

A mérkőzés első helyezete Milos Spasic előtt adódott, azonban keresztbe lőtte a labdát a szerb csatár. A 13. percben a vendégek szereztek vezetést: egy jobbról érkező szögletet visszafejelt Horváth Dániel, Kiss Balázs pedig a léc alá bólintott közelről (0-1).

A 18. percben hamar jött a válasz: Molnár Gábor jobbról indult el befelé és mesterien tekert 16 méterről a jobb alsóba (1-1).

kép: Kisvárda

A hazaiak maradtak lendületben: Camaj lövése szögletre vágódott, amiből aztán Spasic hatalmas gólt ragasztott Lékai kapujába (2-1). A meccs irama nem csökkent, a vendégek egy fejessel jártak közel az egyenlítéshez, majd köszönetet mondhattak Milos Spasicnak, aki hatalmas helyzetben fölé tekert. Hiába jöttek ezután a kisvárdai kísérletek, a Kozármisleny még a félidő vége előtt kiegyenlített: Kirchner Krisztián kapásból hatalmas gólt lőtt a hazai kapuba 15 méterről (2-2). A játékrész végén Spasic fejesét fogta Lékai, így maradt a döntetlen a szünetre.

A második félidőbe mindkét gárda aktívan vetette bele magát, Camaj jobblábas lövését blokkolták a vendégek, majd a másik oldalon Beke csavart a jobbfelső fölé, pár perccel később pedig Kirchner lövése szintén a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 74. percben Soltész emelt kapura egy labdát, de az a kapu fölé ment. A 75. percben egy kisvárdai szögletet Raul Stefan Martin csúsztatott meg, amely a mislenyi védők segítségével épphogy áthaladt a gólvonalon (3-2). A hajrában 1-1 helyzete még volt a csapatoknak, de újabb gól nem született, így a Kisvárda zsinórban második meccsét is megnyerte.

Kisvárda 3-2 Kozármisleny (Molnár 18', Spasic 21', Stefan 77', ill.: Kiss 13', Kirchner 41')

Kisvárda: Hrabina – Cipetic (Lippai, 89.), Stefan R., Jovicic, Körmendi (Széles, 90.) – Matic (Soltész I., 62.), Osztrovka – Molnár G. (Soltész D., 62.), Mesanovic, Camaj (Gyurkó, 84.) – Szpaszics. Megbízott vezetőedző: Révész Attila

Kozármisleny: Lékai S. – Vajda R., Horváth D., Turi (Barkóczi, 83.) – Major S. – Schuszter (Beke P., a szünetben), Kócs-Washburn (Cipf D., 64.), Nagy E. (Rácz L., 83.), Kiss B. (Debreceni Z., 75.) – Horváth P., Kirchner. Vezetőedző: Pinezits Máté