Pascal Jansen: ,,A BL brutális, egy apró hiba és máris bajban vagy”

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar bajnok Ferencváros együttese 1-1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában a dán FC Midtyjlland ellen a Bajnokok-Ligája selejtező 3. fordulójának visszavágóján, de ez is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz, mivel a párharcot 3-1-es összesítéssel az északi csapat nyerte meg.

fotó: Sporfotók / Szőke Péter

Az összecsapást követően a zöld-fehérek vezetőedzője, Pascal Jansen értékelte a látottakat.


Pascal Jansen, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: ,,Mindkét első félidőben jobbak voltunk az ellenfélnél, de a BL brutális, egy apró hiba és máris bajban vagy. A cél az volt ma, hogy megmutassuk magunkat a pályán, hogy irányítsuk a találkozót, ezt sokáig meg is tettük és a két mérkőzésen elegendő helyzetet alakítottunk ki a továbbjutáshoz, de nem lőttünk elég gólt.”

Az 51 éves holland tréner szerint elegendő helyzetet alakítottak a két mérkőzés során, csak azokat nem sikerült kihasználniuk.

,,Nem érzem azt, hogy megfogott volna minket az egyenlítő góljuk. Az első félidőben, 25-30 perc után már erősebbé vált a Midjtylland játéka, megváltozott a meccs képe, nagyobb szeletet kaptak a játékból, mint azt mi szerettük volna, többet birtokolták a labdát, sok pontrúgásuk is volt. Mondtam is a csapatnak a félidőben, hogy figyeljünk, mert az ellenfél csak arra a pillanatra vár, amikor visszajöhet a meccsbe. Dibusz a fordulás előtt sokat tett értünk, miatta nem kaptunk gólt. Aztán a szünet után volt két komoly lehetőségünk és el kell ismernem, amit a Midjtylland kapusa tett, hiszen Rommens lövésénél már gólt láttam a kispadról. 2-0-nál pedig nagyon más lett volna hazai pályán, a közönségünk támogatása mellett. De így meccsben maradtak, sőt, kaptunk egy gólt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Így pedig megint mennünk kellett előre, ami kemény szituáció volt, próbáltunk is változtatni, de a meccs sokkal hullámzóbb lett végül, mint az ideális lett volna. De ilyen nagy kihívást jelent az európai kupaszereplés."

fotó: Nemzeti Sport


A Ferencváros együttesének idén sem jött össze a BL-főtáblára kerülés, de ezzel még nem ért véget számukra a nemzetközi kupaszereplés, hiszen Pascal Jansen tanítványai az Európa-Liga selejtező rájátszában folytathatják majd, ahol a bosnyák Borac Banja Luka vagy az FTC által jól ismert feröeri KÍ Klaksvík párharc győztese lesz az ellenfelük.