A Kaposvár kiütötte otthon a PEAC gárdáját – Kaposvári Rákóczi FC – PTE-PEAC 9-1 (4-1)

Kaposvár – PEAC mérkőzést is rendeztek a labdarúgó NB3 Dél-Nyugati csoportjának 2. fordulójában. A somogyi gárda a nyitófordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Majos vendégeként, míg a baranyai együttes a Szekszárdtól kapott ki otthoni környezetben 2-1-re.

fotó: Kaposvári Rákóczi FC

A kezdő sípszót követően azonnal nyomás alá helyezte ellenfelét a Rákóczi, amelynek már a 3. percben meglett az eredménye: egy lecsorgó labdára érkezett Balla Kevin, aki a jobb alsóba lőtt. (1-0)

Gyorsan jöhetett volna a második hazai gól, egy szép baloldali támadás végén Pusztai Dániel adott középre Horváth Balázsnak, ám a támadó ziccerét óriási bravúrral hárította Győri Márk. A szögletet követően már nem úszták meg a vendégek az újabb gólt, a jobbról érkező labdát megcsúsztatták a röviden, majd a hosszún érkező belső védő, Nagy Máté senkitől sem zavartatva bombázott a hálóba. Nagyszerű kezdést láthattak a kilátogató hazai nézők a Rákóczitól. (2-0)

A 21. percben már hárommal vezetett Székely Tibor legénysége: Pusztai Dániel jó 28-30 méterről lőtt kapura, amely kikötött a bal alsóban. Gyakorlatilag már itt eldőlt ez a mérkőzés. (3-0) Bő tíz perccel később váratlanul szépítettek a pécsiek: egy kontratámadás egyedül vitt végig Major Péter, majd a 16-oson belülre érve kb. 6-7 méterről szépen kilőtte a hosszú alsót. (3-1)

A 42. percben tovább menetelt a kaposvári henger: egy vendég kirúgást fejeltek vissza a mezőnybe a hazaiak, majd a labda Babinszky Bencéhez került, aki tolta-tolta a játékszert, majd egy cselt követően 9 méterről a bal alsóba passzolt. (4-1)

A félidőben 4-1-et mutatott az eredményjelző, ezzel az állásal vonultak pihenőre a csapatok.

fotó: Kaposvári Rákóczi FC

A második félidőben sem álltak a zöld-fehér mezes somogyiak, az 51. percben Horváth közeli kísérletét hárította bravúrral Győri. Nyolc perccel később jött az újabb hazai gól, ezúttal egy beadást követően Babinszky fejelt 1 méterről a PEAC kapujába. (5-1) Újabb hat minutum telt el, megint csak megrezzent a vendégek hálója: egy balról érkező szögletet Hadaró Valentin csúsztatott a kapuba. (6-1)

A 70. percben megint csak Hadaró volt a főszereplő, ám ezúttal nem a góllövésben, hanem az előkészítésben jeleskedett, a kaposváriak csapatkapitánya szabadrúgást végezhetett el a PEAC 16-os előterében, ám beadás helyett a lapos passzt választotta, a mélységből érkező Horváth Balázsra senki nem figyelt, aki állítgatás nélkül, nagy erővel bombázott a kapuba. (7-1) Öt perc múlva büntetőhöz jutottak a hazaiak, miután buktatták az egyik kaposvári játékost a 16-oson belül. A labda mögé Zoltán Rafael állt, aki kegyetlen bombázott a jobb felsőbe. (8-1)

Itt még nem volt vége a kaposvári fiesztának: a 84. percben a csereként pályára lépő Nicoló Mazzonetto első lehetőségét gólra váltotta, miután ballal kilőtte a bal alsót, kb. 12-13 méterről. (9-1)

fotó: Kaposvári Rákóczi FC

A játékvezető nem sokkal később véget vetett az összecsapásnak, a Kaposvár magabiztos, 9-1-es győzelmet aratott a PEAC fölött.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=CTqqVKkl7i8


NB3 Dél-Nyugati csoport, 2. forduló

Kaposvári Rákóczi FC - PTE-PEAC 9-1 (4-1)

Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Stadion, 340 néző

Vezette: Szommer Attila (Mohos Milán, Hegedüs-Barát Noémi)

Kaposvár: Mikler – Heil, Nagy M. (Mayer M., a szünetben), Hadaró – Görög, Horváth B., Balla (Szabó M., 70.), Szederkényi (A. Mazzonetto, 79.), Pusztai (Böndi, 79.) – Zoltán R. (N. Mazzonetto, 79.), Babinszky

Vezetőedző: Székely Tibor

PTE-PEAC: Győri M. – Varga B., Kaszás, Than, Nagy J. (Egri, 63.) – Országh, Leidl – Kiss M. (Győri B., a szünetben), Hawkins (Czimmerman, 31.), Lengyel Sz. – Major P. (Schuszter, 63.)

Vezetőedző: Egri Krisztián

Gólszerzők: Balla (3. perc), Nagy M. (7. perc), Pusztai (21. perc), Babinszky (42. és 60. perc), Hadaró (65. perc), Horváth B. (70. perc), Zoltán R. (75. perc – 11-esből), N. Mazzonetto (84. perc), illetve Major P. (33. perc)


A Kaposvár legközelebb a Szekszárd csapatához látogat, míg a PEAC a következő fordulóban hazai környezetben fogadja az egyik bajnokesélyesnek tartott Nagykanizsát.