Thomas Thomasberg: ,,Korbácsolni fogják őket előre, biztos, hogy nekünk esnek majd”

Mint arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, hogy a Ferencváros együttese 2-0-ás vereséget szenvedett a dán Midtjylland otthonában a Bajnokok-Ligája selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén, így Pascal Jansen tanítványai nagyon nehéz helyzetből várhatják majd a párharc budapesti visszavágóját.

fotó: FC Midtjylland

A párharc első felvonását követően a dán csapat vezetőedzője, Thomas Thomasberg értékelte a pályán látottakat.


Thomas Thomasberg, az FC Midtjylland vezetőedzője: ,,Amikor két-három perc eltelt a második félidőből, már éreztem, hogy ez nagyon jól nézhet ki, és így is lett. A győzelem és a teljesítményünk nyilvánvalóan hitet és reményt ad nekünk mindahhoz, amit csapatként szeretnénk elérni. A második félidőben jól helyt álltunk nyomás alatt is, és a meccset nézve az is eszünkbe juthatott volna, hogy ha még egy gólt tudunk szerezni, még jobb kiindulási alapot kapunk.”

A 49 éves dán szakember a kétgólos előnyük ellenére is nehéz visszavágóra számít Budapesten.

,,Jövő héten egy olyan stadionba megyünk, ahol korbácsolni fogják őket előre, erre fel kell készülnünk. Mindenre készen kell állnunk, csak arra nem, hogy védekeznek majd, mert biztos, hogy az első sípszótól kezdve megpróbálnak letámadni minket. Ma láthattuk, hogy van bennünk valami, amit nekik is újra tisztelniük kell.”

Thomas Thomasberg több játékosát, köztük a második gólt szerző Franculinót emelte ki, aki számtalan alkalommal bolondította meg az FTC védőit, de mellette Aral Simsir és Darío Osorio teljesítményét is pozitívan értékelte az északiak trénere.

fotó: FC Midtjylland


A Ferencvárosi TC - FC Midtjylland Bajnokok-Ligája selejtező visszavágót jövőhét kedden rendezik meg a Groupama Arénában.