Második meccsét is behúzta a Szentlőrinc az NB II-ben: VIDEÓ

A Szentlőrinc a Soroksárt fogadta a Merkantil Bank Liga 2. fordulójának nyitómeccsén.

Rögtön góllal indult a találkozó, Nagy Richárd beadását a 2. perc kezdetén a Helesh elöl menteni igyekvő Bolla a saját kapujába csúsztatta (1-0). A 12. percben Halmai verte meg védőjét a bal oldalon, beadását az érkező Szabó Szilárd azonban fölé vágta. Az újabb helyzetből azonban már gól született, Halmai Ádám érkezett jó ütemben egy jobbról érkező beadásra, így a második soroksári gólt is ő szerezte a szezonban (1-1). A félidőben még Lovrencsics csúsztatása volt veszélyes, azonban az mellé ment.

kép: Szentlőrinc SE

A fordulás után a 65. percben büntetőt harcolt ki Helesh, amelyet az Ajka ellen is értékesítő Tóth-Gábor Kristóf értékesített (2-1). A 67. percben újra betalált Tóth-Gábor Kristóf, ezúttal egy ígéretes támadás után volt a befejezőember, ezzel eldöntötte a mérkőzést (3-1), nem mellesleg a góllövőlista élére állt szezonbeli 3. találatával. Pár perccel később Mergl védett nagyot egy szabadrúgás utáni kavarodásnál, a 75. percben pedig Helesh távoli bombája ment mellé.

A Szentlőrinc így a Gyirmót mellett hibátlan és 2. helyen áll 2 forduló után, míg a Soroksár hátulról a második csak, miután második meccsét is elbukta.

Szentlőrinc 3-1 Soroksár (Bolla öngól 2', Tóth-Gábor 65', 67', ill.: Halmai 24')

Szentlőrinc: Gyurján M. – Szekszárdi T., Szekszárdi M., Dinnyés, Rab – Medgyesi (Hajdú R., 61.),  Kesztyűs M. – Heles (Nagy M., 88.), Nagy R. (Hleba, 81.), Papp Cs. (Stifter, a szünetben) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Waltner Róbert


Soroksár: Mergl – Kaján N., Say, Króner, Bolla G. (Nagy O., 64.) – Vass Á. (Manner, 64.), Németh E. – Szabó Sz. (Dobos, 72.), Köböl, Halmai Á. (Korozmán, 72.) – Lovrencsics B. (Dragóner F., 77.). Vezetőedző: Lipcsei Péter