Ismét elkapta a Barcika a Vasast, már a 2. fordulóban botlottak az angyalföldiek

A Vasas FC a Kolorcity Kazincbarcikát fogadta a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában.

A 8. percben Tóth Milán előtt adódott az első nagy lehetőség, kiszorított szögből azonban fölé lőtt. A 18. percben hidegzuhany érte a Vasast: Bódi távoli lövésébe Pethő kapott bele, ami becsapta Jovát (0-1), így a második bajnokiján is hátrányba kerültek a piros-kékek. A 35. percben Fadgyasnak kellett nagyot védenie Pávkovics jobb oldalról leadott kísérleténél, majd a 40. percben Urblík kapáslövése is mellé ment. A félidő legvégén jött az újabb találat: egy jobb oldali szögletet Kártik csúsztatott a kapuba (0-2).

kép: Kolorcity Kazincbarcika SC

A 47. percben Iyinbor csúsztatását Könyves lőtte fölé egy Vasas-szöglet után, pár perccel később pedig már a védőknek kellett menteni a rutinos támadó ziccerénél. Az 52. percben Jova óriásit hibázott, Pethő azonban célt tévesztett, nagy szerencsével elkerülte a 0-3-at ezzel a Vasas. Ezután a hazaiaknak voltak nagy lehetőségeik, de Tóth Milán fejesét majd közelről leadott ziccerét is védte a barcikai kapus. A 71. percben tört meg a jég, Otigba elé pattant a labda, ő pedig a léc alá vágta azt (1-2). Nem sokkal később jött az egyenlítés, Radó András 16 méterről laposan lőtt a jobb sarokba (2-2). A hajrában Könyves lőtt közelről az égbe egy helyzetet, a hosszabbításban pedig Otigba fejese ment mellé, Fadgyas pedig fogta Radó lövését, így 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

kép: Vasas FC

A Kazincbarcika tavaly is 2-2-t játszott a Vasas otthonában és zsinórban harmadszor játszott döntetlent egy éven belül az angyalföldiekkel.

Vasas 2-2 Kazincbarcika (Otigba 71', Radó 80', ill.: Pethő 18', Kártik 45')

Vasas: Jova L. – Ódor (Könyves, a szünetben), Pávkovics, Baráth B. (Ilyinbor, 12.), Otigba, Mamusits (Girsik A., a félidőben) – Doktorics, Hidi M. S., Urblík J. (Rácz B., 85.) – Tóth M., Radó. Vezetőedző: Gera Zoltán


Kazincbarcika: Fadgyas – Csatári (Ternován, 90+3.), Polgár K., Debreceni Á., Demeter M. – Lucas, Varga J. – Szabó M. (Herjeczki, 66.), Kártik, Bódi Á. (Pintér Á., 66.) – Pethő B. (Katona I., 85.). Vezetőedző: Erős Gábor