Alighogy meglett az időpont, újabb ZTE-meccs lehet elhalasztva

Az is lehet, hogy legközelebb szeptember 21-én lesz meccs a ZTE Arénában.

A Ferencváros a selejtezők miatt elhalasztotta zalaegerszegi bajnokiját augusztus végéről, azonban a 3. fordulóban is kérdéses, hogy megrendezésre kerül-e a ZTE-Paks, ugyanis egy nagyon érdekes helyzet állt elő.

Az MTVA és az MLSZ egy héttel a 3. forduló előtt kijelölte augusztus 11-re, vasárnap 15:30-ra a ZTE-Paks mérkőzés kezdését. (Természetesen nagyon sok szurkolónak nem kis kellemetlenség, hogy a meccs előtt bő egy héttel derül ki a meccs napja és kezdése, valószínűleg megvárták, hogy a Paks tényleg továbbmegy-e a következő körbe). Az EKL meccsek rendre csütörtökön vannak, de eltérően néha már kedden és szerdán is lehetnek, értelmszerűen csütörtöki meccs után leghamarabb vasárnap játszhat egy csapat, így kalkuláltak a Paks meccsével is.

Igen ám, de az UEFA és talán a montenegrói tv-sek is bekerülnek a képbe, ugyanis rá pár órával később az UEFA kirakta, hogy a Mornar-Paks meccs visszavágója augusztus 13-án, azaz kedden lesz, így esélytelen, hogy a két meccs között 72 óra teljen el.

A halasztás azonban nem fix, hiszen az odavágót most szerdán rendezik, tehát így szombaton már játszhat a Paks, azaz előrehozhatják a meccset, hiszen elméletileg már csak a playoffkörben lévőknek lehet halasztani, ez pedig még csak a 3. selejtezőkör. Itt közbejön az MTVA szerepe is, hiszen még tart az olimpia, így lehet, hogy cserélnek egy meccset, vagy marad a szombati 15:45-ös idősáv, ami így ütközne a 16:00-kor kezdődő DVTK-FTC mérkőzéssel, vagy teljesen új időpontot kap a meccs. Az MLSZ adatbankjában még a vasárnapi időpont áll, de a későbbiekben ez alighanem változni fog, a kérdés mikorra.

Továbbá a 4. forduló kezdési időpontjai még nincsenek meg, de az biztos, hogy a Puskás Akadémia-MTK meccset vasárnapnál előbb nem rendezhetik az augusztus 17-18-i hétvégén, az FTC, a Paks és a Fehérvár viszont csütörtök előtt játszik azon a héten.