Gól nélküli döntetlen is elég volt a Vidinek a továbbjutáshoz – Fehérvár FC – Sumqayit FK 0-0

Szerda este rendezték meg a Fehérvár FC – Sumqayit FK mérkőzést, méghozzá a Konferencia-Liga selejtező 2. fordulójának visszavágóját. Az első mérkőzést múlthét csütörtökön játszották Azerbajdzsánban, amelyen Pető Tamás legénysége 2-1-re nyerni tudott, így a mieink várhatták kedvezőbb helyzetből a párharc második felvonását.

fotó: Szőke Péter / Sportfotók

A találkozó első percétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár FC, akik több helyzetet is kidolgoztak. Az első lehetőség Katona Mátyás előtt adódott a 9. percben, aki balról, 13 méterről lőtt keményen kapura, ám az ellenfél kapusa, Dzhenetov szögletre ütötte a labdát. Néhány perccel később Bedi Bence 22-23 méteres átlövése ment nem sokkal kapu fölé.

Ezt követően megint csak Katona Mátyás következett, előbb gyengén lőtt kapura 18-ról, majd balról adott élesen középre, de a kapus végül rávetődött a labdára.

A 40. percben Stefanelli került helyzetbe, de éles szögből a kapu mellé lőtt, miután lecsúszott a labda a lábáról.

A félidő végéig nem alakult ki komolyabb lehetőség, így gól nélküli eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok.

fotó: Szőke Péter / Sportfotók

A második félidő elején jött az első és legnagyobb azeri lehetőség, a 49. percben egy jobb oldali beadás után Vujnovic fejelte vissza a hosszúról középre a labdát, Abdullazade az ötösről, nagy helyzetben fejelt, de Tóth Balázs hatalmas bravúrral hárított. Nem sokkal később Christensen szabadrúgás találta el a felsőlécet, amely után a labda a kapu fölé.

Próbált jönni előre a Sumqayit, ezúttal Vujnovic fejelt nem sokkal a kapu fölé, majd pár percre rá megint csak Christensen vállalkozott, ezúttal távolról kínálta meg Dzhenetovot, aki magabiztosan fogta a labdát. A norvég ezt követően 12 méterről lőtt, de akkor nem sokkal célt tévesztett.

Az utolsó perceket emberhátrányban játszotta a fehérvári csapat, miután a csereként pályára lépő Ominger Gergő súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Mielőbbi felépülést kívánunk a fiatal középpályásnak!

A hátralévő időben beszorult az Vidi a kapuja, de minden veszélyt elhárítottak, így végül 0-0-val zárult az összecsapás, de mivel a fehérváriak 2-1-re nyerték a párharc első mérkőzését, így ők jutottak tovább a KL-selejtező 3. fordulójába.

fotó: Szőke Péter / Sportfotók


Konferencia-Liga selejtező 2. forduló, visszavágó

Fehérvár FC - Sumqayit FK (azeri) 0-0

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4204 néző

Vezette: Kristoffer Karlsson (svéd)

Fehérvár: Tóth B. - Melnyk, Huszti (Larsen, 68.), Serafimov, Schön - Csongvai - Katona (Kovács M., 58.), Christensen (Ominger, 82.), Bedi, Stefanelli (Pető, 46.) - Kovács P. (Gradisar, 46.)

Vezetőedző: Pető Tamás

Sumqayit: Dzhenetov - Muradov, Mustafayev (Mossi, 92.), Badalov, Radovic - Rezabala (Cahangirov, 92.), Medeiros, Abdullazade, Kehat - Vujnovic, Sadikhov

Vezetőedző: Samir Abasov

Továbbjutott: a Fehérvár FC, 2-1-es összesítéssel


A Fehérvár FC a Konferencia-Liga 3. fordulójában majd a ciprusi Omonia Nicosia vagy a georgiai Torpedo Kutaisi párharc győztesével fog találkozni. Ott az első mérkőzést a Lang Ádámot foglalkoztató ciprusi csapat nyerte 3-1-re.