Angyalföldön sem maradt el a fordulat, vereséggel tért vissza a Kisvárda az NB II-be

2018 májusa után játszott ismét NB II-es meccset a Kisvárda, igaz, rájuk vetítve ez negatív értelmet nyer, hiszen 6 szezon után kiestek az NB I-ből. Feczkó Tamás maradt, mint ahogyan a kezdőcsapatból összesen 9-en, csak Hrabina és Soltész kerültek be az új emberek közül. A Vasas ismét megcélozta a feljutást, így rögtön az 1. fordulóban a két legesélyesebb gárda találkozott egymással.

A Vasasé volt az első lehetőség, Radó Pávkovicsot ugratta ki, aki messziről laposan mellé tüzelt. A 11. percben Baráth Botond is közel járt a gólhoz, de Hrabina nagy bravúrral védett. A 13. percben Camaj több hazai védőt is elfektetett, majd higgadtan lőtt a kapuba, így a Kisvárda szerezte meg a vezetést (0-1).

kép: Kisvárda FC

A Vasas ezután távoli lövésekkel próbálkozott, de Hrabina hárította ezeket, a félidő vége felé pedig Tóth Milán lőtt kiszorított helyzetből oldalhálót. A játékrész utolsó lehetőségét azonban gólra váltotta a Vasas, Urblík csúsztatott a kapuba egy szabadrúgást, így 1-1-el fordultak a felek.

A második félidőt a Vasas kezdte jobban és az 56. percben Radó kapásból a felsőléc segítségével lőtt szép gólt, amivel átvették a vezetést a hazaiak. A folytatásban Jovának kellett fognia egy próbálkozást, míg a másik oldalon Girsik zárhatta volna le a meccset, de mellé lőtt nagy helyzetben. A héten szerződtetett Könyves Norbert azonban nem hibázta el ziccerét, a 87. percben eldöntötte a meccset.

kép: Vasas FC

A Vasas ezzel a sikerével az 1. forduló után a tabella élén, a Kisvárda pedig az utolsó helyről vág neki a 2. fordulónak.

Vasas 3-1 Kisvárda (Urblík 45+2', Radó 56', Könyves 87', ill.: Camaj 13')

Vasas: Jova L. – Pávkovics (Deutsch L., a szünetben), Baráth B., Otigba (Iyinbor, 44.), Ódor – Hidi M. S., Urblík J., Doktorics – Mamusits (Girsik A., a szünetben), Tóth M. (Rácz B., 89.), Radó (Könyves N., 65.). Vezetőedző: Gera Zoltán


Kisvárda: Hrabina – Cipetic, Jovicic, Lippai, Körmendi – N. Ponomarenko (Osztrovka, 64.), Matic (Szőr, 82.) – Spasic (Scsadej, 90+1.), Soltész I. (Molnár G., 64.), Camaj (Soltész D., 64.) – Mesanovic. Vezetőedző: Feczkó Tamás