Hatalmas fordulat, 10 év után győzelemmel tért vissza a Tatabánya a másodosztályba: VIDEÓ

A 2014 után ismét másodosztályban szereplő Tatabánya a Szegedet fogadta a Merkantil Bank Liga 1. fordulójában.

A Szegednél edzőváltás történt a nyáron, Michael Boris így debütált az alföldiek kispadján. A Szeged kezdett jobban, a 7. percben Horváth Milán a kapufát találta el. A Tatabánya ezt követően is be lett szorítva saját kapuja elé, Varga mellé csavart 16 méterről, Tóth lövése kevéssel fölé ment, de Lóthnak is akadt dolga. A jég a 26. percben tört meg, éles szögből az Újpestről igazolt Varga György Balázs remek gólt lőtt, ezzel megszerezte a vezetést a Szeged. Nem lassítottak a vendégek, a 38. percben Lóth mutatott be bravúrt lábbal Horváth lövésénél, majd Takács-Földes helyzetét is kifogta. A szünetben 1-0-ra vezetett a Szeged.

A második játékrész álomszerűen indult a Szegednek, a 49. percben Varga volt ismét főszereplő, megtartotta a labdát a tatabányai védők között és belőtte a második szegedi gólt (0-2). Az 55. percben szabadrúgáshoz jutott a Tatabánya, Szegleti pedig laposan a rövidbe bombázott (1-2). A 62. percben újra eljutott a szegedi kapuig a Tatabánya és a Haladástól érkező Jagodics Márk káprázatos gólt lőtt 14 méterről (2-2). Az utolsó 15 percre fordulva Vass Patrik lövését szedte ki Takács János az alsó sarokból, a 81. percben viszont kisodródott a labdával a tizenhatoson kívülre, így jobbról szabadrúgással jöhetett a Tatabánya. Vass kiválóan ívelte Soltész fejére a labdát, aki a harmadik tatabányai gólt szerezte (3-2). A Szegednek megvoltak a helyzetei az egyenlítésre, Kurdics a 88. percben fölé lőtt közelről, majd a ráadásban Lóth védett óriásit.

A Tatabánya így 0-2-ről fordítva 3 ponttal kezdte a szezont és a 2. helyen áll a tabellán, míg a Szeged vereséggel rajtolt.

Tatabánya 3-2 Szeged (Szegleti 55', Jagodics 61', Soltész 82', ill.: Varga 26', 49')

Tatabánya: Lóth – Buna, Jagodics M., Harsányi D. – Csernik (Vida K., 80.), Szegleti, Bertus (Jelena, 52.), Katona K. (Varga D., 52.)  Árvai (Vass P., 52.), Eördögh, Letenyei (Soltész B., a szünetben). Vezetőedző: Gyürki Gergely


Szeged: Takács J. – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Varga B. (Kurdics, 66.), Márkvárt, Haris (Pruska, 85.) – Papp Á. (Sarr, 80.), Borvető, Takács-Földes (Mohos, 66.). Vezetőedző: Michael Boris

Nézőszám: 1300