Szombaton az NB I és az NB II visszatérője is összecsapott egymással

A Nyíregyháza Örökösföldön fogadta a Békéscsaba gárdáját felkészülési mérkőzésen.

Jól kezdett a Nyíregyháza és a 9. percben Rhyasko fejesével meg is szerezték a vezetést a szabolcsiak. Két perccel később jött a második is, Farkas Bendegúz talált be a békéscsabai kapuba. Az első félidőben Fejérnek kellett még nagyot védenie, majd Kovácsréti lőtt mellé a másik oldalon.

A második félidőben Ramos sarkazását védte Uram, majd büntetőhöz jutott a Békéscsaba, amelyet Vólent értékesített. A Nyíregyháza Kesztyűs lövéséből, valamint Jokic és Alaxai fejeséből megszerezhette volna a harmadik gólt, de ez elmaradt, a 86. percben pedig Kóródi bombázott a kapuba (2-2). A 89. percben Nagy Dominikot buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Beke gólra váltotta.

A Nyíregyháza 3-2-es győzelemmel hangolt a pénteki ETO elleni NB I-es bajnokira, míg a Békéscsabára vasárnap idegenben a Kozármisleny vár egy osztállyal lejjebb.

A mérkőzés góljai

Nyíregyháza 3-2 Békéscsaba (Ryasko 9', Farkas 11', Beke 89', ill.: Vólent 67', Kóródi 86')

kép: Nyíregyháza

Nyíregyháza: Fejér – Rjaskó, Alaxai, Gengeliczki (Jokic 70.), Farkas B.(Navratil 65.), Kesztyűs (Kovács M. 65.), Nagy D., Nagy B., Kovácsréti (Pinte 70.), Myke(Babic 59.), Gresó (Beke 70.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Békéscsaba: Póser - Csató, Viczián, Hodonicki, Mikló, Gyenti, Tóth M., Szabó B., Pintér, Sármány, Zádori

Cserék: Uram, Kovács, Komáromi, Kóródi, Hulicsár, Pelles, Kővári, Vólent, Maronyay

Vezetőedző: Csató Sándor