NK: Ha lemaradt volna, egy cikkben összefoglaljuk a 3. forduló sorsolását

Hétfőn kisorsolták a BL, az El, és az EKL 3. fordulójának selejtezőinek párosításait.

Az FTC amennyiben továbbmegy a TNS ellen párharcból, úgy a Santa Coloma-Midtjyland párharc győztesével találkozik, amely várhatóan a dán együttes lesz az andorraival szemben.

Ha a Ferencváros kiesne a TNS ellen (amire a keddi odavágó után a minimálisabbnál is kevesebb esély maradt), akkor ciprusi/moldáv csapat jönne számításba, ugyanis az APOEL-Petrocub BL-selejtező vesztesével találkozik a Ferencváros-TNS párharc vesztese, amely jelen pillanatban a walesi bajnok.

Amennyiben a Paks továbbjut az AEK Larnaca ellen, a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar párharcának győztesével találkozhatnak. A Paks-AEK csütörtöki mérkőzésének időpontja ráadásul 20 órára módosult a tv-közvetítés miatt.

A Fehérvár Lang Ádám csapatával, a ciprusi Omonia együttesével is találkozhat, amennyiben továbbmennek az azeri Sumqayiton. Pető Tamásék az Omonia Nicosia-Torpedo Kutaisi párharc továbbjutójával találkozhatnak, így ciprusi/georgiai ellenfél várhat rájuk.

Szintén hétfői hír, hogy a Dniprót kizárta az UEFA és 3-0-al jóváírták a párharcot a Puskás Akadémiának, így Hornyák Zsolték a 3. körben kezdenek a moldáv Zimbru és az örmény Ararat Armenia párharcának győztesével.

A Dunaszerdahely pedig továbbjutás esetén a horvát Osijek és az észt Levadia ellen léphet pályára, ha kiejti az azeri Zirát.

Sorsolás:

BL 3. kör: Ferencváros-Santa Coloma/Midtyjland

EL: 3. kör Ferencváros-APOEL/Petrocub

EKL 3. kör: Fehérvár-Omonia Nicosia/Torpedo Kutaisi

Paks-Radnicki/Mornar

Puskás Akadémia-Zimbru/Ararat Armenia