Nagy Dominik marad Nyíregyházán

Az NB1-ben kilenc év után feljutó Nyíregyháza Spartacus FC együttese a hivatalos oldalán tudatta, hogy szerződést hosszabbítottak csapat 29 éves középpályássával, Nagy Dominkkal. A 10x-es magyar válogatott játékos újabb egy évre írt alá a nyírségiekhez, ráadásul ennek köszönhetően a jövő héten pályára is léphet az OTP Bank Liga NB1 szezonnyitó fordulójában.

,,Megtörtént az aláírás, melyre mindannyian vártunk: Nagy Dominik a Szpari játékosa marad!”áll a nyíregyházi klub közleményében.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Nagy Dominik tavaly nyáron igazolt a szabolcsi együtteshez, ahol hamar alapember lett és rendre jó teljesítménnyel rukkolt elő. A legutóbbi idényben összesen 34 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, amelyeken 11 gólt szerzett, valamint 12 gólpasszt adott, így óriási érdemei vannak abban, hogy a Nyíregyháza megnyerte az NB2-őt, valamint eljutott a MOL Magyar Kupa elődöntőjéig.

,,Az előző sikeres szezon nagyban befolyásolta döntésemet, hogy kialakult egy ilyen jó keret Nyíregyházán. Egyénileg is jó idényem volt, és szeretném ezt az élvonalban is tovább folytatni a Szparival. A szurkolók már rég vártak egy ilyen sikerre, és azt a szeretetet és megbecsülést amit Révész Bálint tulajdonostól, a klub dolgozóitól, és a szurkolóktól kaptam, azt szeretném minden tudásommal meghálálni. Az NB1 egy remek lehetőség lesz, hogy bizonyítsuk, hogy megérdemelten jutottunk fel. Annak ellenére, hogy csak most írtam alá a szerződést, legbelül nem gondolkodtam sokat, hogy a maradás mellett döntsek." - mondta a szerződés aláírása után Nagy Dominik.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A legutóbbi szezonban nyújtott teljesítménye miatt több csapat is érdeklődött iránta, ráadásul mindannyian jobb anyagi feltételeket biztosítottak volna a 29 éves középpályás számára, mint a Szpari, ám ő végül a maradás mellett döntött.

,,Az, hogy egy korábbi válogatott játékos, akinek több kérője is volt, mégis nálunk marad, az igazolja, hogy a klub milyen fejlődésen ment át az elmúlt egy évben. Annak ellenére, hogy Dominikot hét éves kora óta ismerem, számunkra is egy komoly elismerés, hogy a továbbiakban is együtt küzdhetünk a közös célokért." - tette hozzá Fekete Tivadar, a Nyíregyháza Spartacus FC sportigazgatója.

A Nyíregyháza július 26-án kezdi meg az NB1-es szereplést. Tímár Krisztián legénysége Mezőkövesden fogadja majd a szintén feljutó ETO FC Győr csapatát.