Gyirmóton vághat vissza a törököknek a válogatott

Holnap este Törökország ellen biztosíthatja be a válogatott az Eb-selejtezős csoport második helyét.

Holnap 19 órakor sorsdöntő mérkőzés vár a magyar női labdarúgó válogatottra. A tét nem más, mint az Európa-bajnoki selejtezős csoport második helye és az Eb-re való kijutási esélyek javítása. Az ellenfél? Az a Törökország, amely áprilisban megverte Szarvas Alexandra alakulatát.

Bizton állíthatjuk, hogy a törökök elleni összecsapás után valami megváltozott. Isztambulban válogatottunk még Csányi szépségdíjas találatával vezetést szerzett, azonban az azeriek elleni döntetlenhez hasonlóan kiengedtük kezünkből a győzelmet, a törökök tíz perc alatt fordítottak, a magyar csapat egy ponttal állt a csoportban, a szövetségi kapitány pedig a játékosok mentalitását kritizálta.

Azóta azonban mintha kicserélték volna a csapatot. A svájciak elleni idegenbeli meccsen csak egy téves bírói ítélet miatt bekapott büntetőgól miatt nem szerzett pontot nemzeti együttesünk, de pár nap múlva a sors, Pápai Emőke és az Új Hidegkuti Nándor stadion kapufája igazságot szolgáltott, lányaink bravúros győzelmet arattak az Eb-házigazda Svájc ellen. Szarvas Alexandra is egészen máshogy nyilatkozott csapatáról, valami megváltozott, a projekt összeállt.

Mégis kis izgalommal várhattuk az Azerbajdzsán elleni idegenbeli összecsapást, hiszen a domináns, támadó fociból még nem kaptunk kellő mennyiséget válogatottunktól, hogy nyugodtan, a fotelben hátradőlve figyeljük a kisebb csapatok elleni meccseket. Csiszár Henriettáék azonban gyorsan megnyugtatták szurkolóikat, kiválóan játszva, eredményesen futballozott a magyar válogatott és teljesen megérdemelt 5-0-ás győzelmet aratott pénteken Azerbajdzsán ellen. Ez a mérkőzés az eddigi utolsó darabka Szarvas Alex együttesének kirakósában.

A puzzle utolsó eleme azonban most kell, hogy a helyére kerüljön, a kép most fog teljesen összeállni. Be kell zárni egy kört, ami egy törökök elleni vereséggel kezdődött és most egy ellenük kivívott diadallal végződhet. Nem mindegy ugyanis, hogy hány ponttal és hanyadik helyen végez a magyar válogatott.

Kezdjük a matematikailag is egyszerűbb kérdéssel. Mi kell a csoport második helyéhez? Egy döntetlen. Mégsem elégedhet meg ezzel csapatunk. A folytatás szempontjából ugyanis fontos lenne minél több pontot szerezni és jó esetben, a csillagok kedvező együttállása mellett a két legjobb B-ligás második között végezni. Ebben az esetben ugyanis az első playoff körben, amit más B-ligás csapatokkal vívna a válogatott, kiemeltek lennénk, tehát más másodikokkal és harmadikokkal találkozhatnánk a másodikok és elsők helyett.

Ez tehát a tét a 19 órakor kezdődő mérkőzésen, amelyet a gyirmóti Alcufer Stadionban rendeznek, a belépőjegy csupán 1500 forint, így mindenkit bíztatnék, hogy látogasson ki, ha tud. Aki pedig otthonról nézné a mérkőzést, az az M4 Sportra kell, hogy kapcsoljon.

Borítókép: valogatott.mlsz.hu