Marco Rossi marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy továbbra is Marco Rossi irányítja a férfi A-válogatottat. A hírt azt követően jelentette be a szövetség első embere, hogy tárgyalt az 59 éves szakemberrel az EB-t követően. Csányi Sándor a szövetség töretlen bizalmáról biztosította a szövetségi kapitányt a közelgő Nemzetek-Ligája és VB-selejtezőkkel kapcsolatosan.

fotó: MTI

,,A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája idén őszi küzdelmeinek, majd pedig a VB-selejtező sorozat sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd.”jelentette ki Csányi Sándor.

Mint ismert, az elmúlt időszakban több sajtócikkben, valamint aggódó magyar szurkolók beszélgetéseiben is felmerült, hogy vajon Marco Rossi szövetségi kapitány folytatja-e munkáját a németországi Európa-Bajnokságot követően. A szurkolók számos módon biztosították támogatásukról a szövetségi kapitányt, akik még támogató demonstrációról is hírt adtak az elmúlt napokban.

Marco Rossi megköszönte a támogatást, és jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.

,,Németországban megtörtént az EB lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatt érzett csalódottságunk ugyan rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk! Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk. Ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt!"fogalmazott Marco Rossi.

fotó: MLSZ

A magyar labdarúgó válogatott legközelebb szeptember 7-én lép pályára, akkor a Nemzetek-Ligája A-divizójának csoportmérkőzésén Németország vendégei leszünk Düsseldorfban.