Pető Tamás: ,,Mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk”

Múlt hét szombaton vált hivatalossá, hogy a következő szezontól Pető Tamás fogja irányítani az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Fehérvár FC csapatát. Az 50 éves szakember korábban játékosként, játékosmegfigyelőként, másodedzőként és megbízott edzőként is dolgozott Székesfehérváron. A trénert korábban többször is kapcsolatba hozták a szintén élvonalbeli Újpesttel, ám ő végül a Vidi mellett tette le a névjegyét.

fotó: Fehérvár FC

Pető Tamás a visszatérését követően nyilatkozott a fehérvári klub hivatalos honlapjának, amelyben beszélt az első benyomásairól, szakmai stábjáról, terveiről, valamint a fiatalok beépítésének fontosságáról.

,,Nagyon nagy felelősség van rajtam, de én nagyon szeretem a kihívásokat. Nem fogok megrettenni egy percig sem, az biztos. Azok az emberek, akiket kiválasztottam erre a munkára, ők sem fognak, az 100 százalék. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez a klub sikeres legyen. Nagyon gyorsan kellett dönteni, és nagyon gyorsan kellett összeszedni a stábot. Gunther Zsolttal együtt dolgoztam Veszprémben hat éven keresztül, ismerjük egymás rezdüléseit, úgyhogy nagyon fontos láncszem lesz ebben a munkában. Polonkai Attilát nem kell bemutatni. Ex-játékosa a klubnak és sok éves tapasztalata van pályaedzőként a Puskás Akadémiánál. Ő is nagyon hasznos tagja lesz a stábnak. Hegedűs Ferenc fellépett az utánpótlásból, de az én tudomásom szerint ők már azért dolgoztak együtt a kapusokkal, úgyhogy ez egy nagyon jó választás volt. Igazából a legfontosabb üzenet az volt, hogy az őszinteség és a nyitottság. Kaptunk egy nagyon szép, ugyanakkor egy nagyon nehéz feladatot is, hiszen nagyon gyorsan történtek az események. Ennek mi próbálunk megfelelni."

fotó: Fehérvár FC

A fehérvári klubvezetés számára fájó lehetett az, hogy a csapat legutóbbi vezetőedzője, Bartosz Grzelak nem igazán volt tekintettel a fiatalszabály betartására a legutóbbi idényben, ami miatt az egyesület komolyabb összegtől esett el. Vélhetően ezért távozott idő előtt az együttestől a 45 éves svéd-lengyel szakember, aki azóta már az Újpestnél dolgozik.

Pető Tamás a nyilatkozatában beszélt a fiatalokról és a fiatalszabályról is.

,,Nagyon fontos lesz a játékosoknak a hozzáállása a stábhoz, a munkához. Mi hiszünk benne, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye. Nyilván ez egy picit más munka lesz, mint az előző évben. De ahogy az első edzésen láttam, és az első edzés után is mondtam, hogy nagyon jó volt a játékosok mentalitása. Én azt gondolom, hogy ha ez így fog menni tovább, akkor olyan nagyon nagy gondunk nem lesz, és szép eredményeket fogunk tudni elérni. Ugye a felkérésnél kimondott kérés volt a klub részéről az, hogy a fiatalokat építeni, a fiatalokat berakni, megfelelni a fiatal szabálynak. Ez nem áll tőlem távol, úgyhogy ez nekem semmiféle problémám nem lesz. Nagyon sok fiatal tehetséges játékos van. Egy-ketten még vissza is jöttek kölcsönjátékból is. Én úgy gondolom, hogy meg fogja kapni mindenki a lehetőséget, a bizalmat. Én nagyon remélem, hogy fognak tudni ezzel a játékosok élni, és ha szépen fejlődnek, akkor nagyon szép szezont fognak befutni."

fotó: Fehérvár FC

A székesfehérvári együttes már elkezdte a felkészülést az előttünk álló idényre, ahol több fronton is helyt kell majd állniuk. A bajnokság és a MOL Magyar Kupa mellett érdekeltek lesznek a Konferencia-Liga selejtezőjében is, ahol a második körben az azeri élvonalban szereplő Sumqayit csapatával mérkőznek meg.