Magabiztos győzelemmel jutott fel az NB3-ba a Csepel – Tatai AC – Csepel TC 1-6 (1-3)

Megnyugtató előnyből várhatta az NB3-as feljutásért kiírt osztályozós párharc visszavágóját a BLSZ I. osztályban bajnoki címet szerző Csepel. A fővárosi együttes hazai környezetben 4-1-re győzte le a Komárom-Esztergom vármegyei I. osztályban 2. helyezett Tatát a párharc első mérkőzésén, de még így sem dőlhettek hátra teljesen, hiszen várt rájuk még 90 percnyi küzdelem.

fotó: Csepel TC

A találkozó elején alaposan bekezdett a piros mezben pályára lépő csepeli csapat, amely már a 11. percben, egy szép támadást követően vezetést szerzett Dunai Andrásnak köszönhetően, majd tíz perccel később Torda Bence a kapust kicselezve lőtt gólt, majd rá négy percre pedig Bencze Márton is eredményes volt, így a 25. percben már háromgólos előnye volt Zsivóczky Gyula együttesének, amellyel gyakorlatilag eldöntötte a feljutás kérdését.

A 31. percben némileg váratlanul szépített a fekete-fehér mezes Tata, méghozzá Mártonfi Máté révén. A fővárosiak előnye és feljutása így sem forgott veszélyben, így a félidőben kétgólos csepeli vezetéssel mentek a csapatok az öltözőbe.

fotó: Csepel TC

A második félidőben sem lassítottak a csepeliek, akik az 51. percben tovább növelték előnyüket, Dunai Andrásnak sikerült dupláznia. A folytatásban sem változott a játék képe, a fővárosi együttes mind védekezésben, mind támadásban felülmúlta a tataiakat, akik nem tudtak mit kezdeni a rohamokkal. A 62. percben Torda Bence is duplázni tudott, amellyel már 1-5-öt mutatott az eredményjelző.

A 88. percben Németh Zoltán vitte be a kegyelemdöfést a Tatának, így a Csepel 6-1-re végezte ki ellenfelét. A két mérkőzést tekintve a jobb csapat jutott fel a harmadosztályba, és az összesített eredmény jól mutatja a csapatok közötti különbséget.


NB3-as osztályozó, visszavágó

Tatai AC – Csepel TC 1-6 (1-3)

Tata, Tatai AC Új úti Sporttelep

Vezette: Papp Ádám (Király Zsolt, Dobos Dominik)

Tata: Szabó – Németh, Márton (Tóth, 60.), Hegedűs (Szabó, 71.), Nagy, Zuggó (Bogár, 71.), Sternberger, Víg, Mártonfi (Unger, 60.), Hajas (Hauzer, 46.), Máté-Kovács

Vezetőedző: Wéber Roland

Csepel: Szűcs – Bencze (Gere, 67.), Bende, Csernák, Torda (Pásztor, 82.), Mészáros L. (Fodor, 67.), Németh, Dunai (Futó, 82.), Urbin (Mészáros R., 72), Gauzer, Csákány

Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Mártonfi (31. perc), illetve Dunai (11. perc, 51. perc), Torda (21. perc, 62. perc), Bencze (25. perc), Németh (88. perc)

Feljutott a Csepel TC kettős győzelemmel, 10-2-es összesítéssel


A találkozót követően a csepeliek vezetőedzője, Zsivóczky Gyula értékelt.

,,Amennyiben egy szóval kellene kifejezni az érzéseimet: Megcsináltuk! Feltettük az i-re a pontot, megkoronáztuk egész éves teljesítményünket. Első gondolataim a köszönet jegyében cikáznak: köszönöm a vezetőségnek, akik végig mellettünk álltak, köszönöm a játékosoknak, köszönöm a Csepel TC minden munkatársának, akik nagyban segítették a munkánkat és kiemelt köszönet szurkolóinknak az egész éves odaadó buzdításért, szüntelenül éreztük azt a szeretetet, amivel körbevettek bennünket! Ennek az útnak a végére értünk, de rövid időn belül következik egy magasabb szintű megmérettetés. Amikor idekerültem azt ígértem, hogy szintet fogunk lépni és nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ez közösen sikerült, ez nem egyéni, hanem valóban egy közös meló volt, ahol mindenkinek megvolt a feladata, amit maximálisan el is végzett. Az osztályozóról magáról annyit mondanék, hogy két mérkőzés alapján egyértelmű volt, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Nagyobb szakmai elemzésekbe nem bocsátkoznék, azt gondolom, hogy a dominanciánkat jól tükrözi a 10:2- es gólmutató. Nagyon örülünk, most ismét az ünneplésé a főszerep, viszont egy-két napon belül – nálam már holnap- azon törjük a fejünket, hogyan tudnánk még hatékonyabbá tenni a dolgunkat, mert az NB3 az már „más kávéház”. Mire oda kerülünk, minden szempontból készen fogunk állni arra a feladatra is! Bízom benne, hogy szurkolóink továbbra is velünk lesznek és együtt egy nagyon stabil harmadosztályú egyletet tudunk majd alkotni. Magam is nagyon büszke vagyok rá, hogy a Csepel ismét felkerült az országos futballtérképre, innentől fogva újra a Nemzeti Bajnokság harmadik vonalához tartozunk. Gratulálok mindenkinek!”

forrás: https://www.csepelsc.com/post/osztalyozo-vs-tatai-ac-1


A Csepel TC csapata a 2024-es évben 21 tétmeccséből mindössze egyet veszített el, a Budapest Kupa döntőjét az Unione FC ellen, de ez vélhetően kevésbé izgatja most őket, mivel a célt teljesítették, hiszen bajnokok lettek a BLSZ I. osztályban, valamint feljutottak a harmadosztályba.