Horváth Dávid: ,,Hullámvasút volt ez a meccs, megbecsüljük ezt az egy pontot” – gólgazdag döntetlent játszott egymással a DVTK és az MTK

Gólgazdag és szórakoztató mérkőzést játszott egymással a DVTK és az MTK a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati mérkőzésén. A fordulatokat hozó összecsapáson mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, de végül 3-3 lett a végeredmény.

fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

A lefújást követően a két vezetőedző, Szergej Kuznyecov és Horváth Dávid értékelt.


Szergej Kuznyecov, a Diósgyőri VTK vezetőedzője: ,,Örültünk, hogy tudtunk fordítani, bosszant, hogy ennyire fegyelmezetlenül és gyengén szerepelünk a pontrúgásoknál, amikor ezt átbeszéljük és elmondjuk. Mint a kisgyerekeknek, megmutatjuk a papíron, hogy hova kell állni és elfeledkeznek róla, természetes, hogy bosszant. Az, hogy volt karaktere a csapatnak, tudott változtatni és nyomni, az jó jel, de nem elég csak akarni. Érthetetlen módon egy belső védő becsúszik úgy, hogy odaadja az ellenfélnek a labdát. Régen úgy tanították, hogy becsúszásnál az embert a labdával együtt ki kell tenni oldalra. Hihetetlen dolgok ezek, amiket nagyon nehéz elviselni. Fordulatos, nézőszórakoztató meccs volt, az edzők számára nem annyira, az edzők inkább infarktust kaptak. Ez egy magas színvonal, ahol profik játszanak, nem lehet ilyet megengedni. A mentalitáson kevésbé nehéz változtatni, a minőségen sokkal nehezebb. Utóbbinál csak egy út van, elengedni azokat, akik nem bírják és hozni olyanokat, akik reméljük, hogy magasabb szinten tudnak futballozni. Februárban, egy nagyon hideg hónapban hat mérkőzésünk lesz, erre fel kell készülnünk. Nagyon nehezen tudunk igazolni, reméljük el tudunk engedni pár játékost és a helyükre hozni mást. Minden csapatrészbe szeretnék játékost igazolni, meglátjuk, hogy fog sikerülni. Ingyen játékost nehéz találni, mindenkinek szerződése van, mi pedig fizetni nem tudunk.”

fotó: BOON / Bujdos Tibor

Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője: ,,Elégedett vagyok, főként a játékosok hozzáállása, helyenként pedig a mutatott játéka miatt. Erőn felül teljesítenek így az év végén, főleg azok, akik dupla terhelésnek vannak kitéve. Kata Mihály leszakadt lábkörömmel, zúzódásokkal vállalja a játékot, így tud 75 percet kimagaslóan játszani. Hullámvasút volt ez a meccs, megbecsüljük ezt az egy pontot. Talán az első félidőben mi, a másodikban a hazaiak voltak jobbak, nincs bennem hiányérzet. Az ősszel volt egy hullámvölgyünk, amiből jól kijöttünk, minden csapat életében van ilyen kivétel nélkül az NB I-ben, az a fontos, hogy akkor észnél legyünk, akkor kell higgadtan, jól kezelni ezeket a helyzeteket. Partnerek a játékosok, megérdemlik a pihenőt. Most tartunk egy elemzést, az biztos, hogy Bobál Dávidot pótolni kell, hiszen a tavaszi szezonban sem fog tudni pályára lépni.”

fotó: MTK Budapest


A döntetlennek köszönhetően az MTK fellépett az 5. helyre, míg a DVTK a 7. helyről várhatja majd a jövő februári folytatást.